Βρήκαν το θάνατο αγκαλιασμένοι - βρέθηκε η σορός του αγοριού που κάλεσε πρώτο σε βοήθεια

Αγκαλιασμένοι σφιχτά βρήκαν τραγικό θάνατο ένα αγόρι και ένα κορίτσι στα σκοτεινά και παγωμένα νερά που σκέπασαν το πλοίο Sewol στη Νότια Κορέα.

Όπως ανέφερε συγκλονισμένος ένας από τους δύτες, εντόπισε τις σορούς ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο βυθισμένο πλοίο και είχαν δέσει μαζί τα κορδόνια από τα σωσίβιά τους προφανώς για να μην απομακρυνθούν μεταξύ τους.

Ο ίδιος εξήγησε ότι χρειάστηκε να χωρίσει τα δύο παιδιά, καθώς δεν μπορούσε να μεταφέρει στην επιφάνεια του νερού δύο σορούς μαζί. "Άρχισα να κλαίω γιατί σκέφτηκα ότι δεν ήθελαν να χωρίσουν", δήλωσε ο στην εφημερίδα Kyunghyang Shinmun.

Την Πέμπτη εντοπίστηκε και η σορός του μαθητή, ο οποίος κάλεσε πρώτος από το κινητό του για βοήθεια τον αριθμό επείγουσας ανάγκης την ώρα που βυθιζόταν το νοτιοκορεατικό οχηματαγωγό.

Ο Τσόι ήταν εκείνος που κάλεσε πρώτος , πριν ακόμα σταλεί το πρώτο σήμα SOS του πλοίου, λέγοντας: «Σώστε μας, το πλοίο βυθίζεται».

Σήμερα η ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι οι γονείς του αγοριού θεωρούν πως μία σορός που βρέθηκε μέσα στο φέρι μπόουτ ανήκει στον Τσόι. Οι γονείς του είδαν τη σορό και τα ρούχα του και κατέληξαν ότι πρόκειται για τον Τσόι, αλλά εκκρεμεί το αποτέλεσμα των εξετάσεων DNA ώστε να επιβεβαιωθεί και επισήμως η ταυτότητα του.

Οι μαρτυρίες των δυτών που αναζητούν σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες τις σορούς των αγνοουμένων συγκλονίζουν.

Από τους 476 επιβαίνοντες, οι 339 ήταν μαθητές και οι καθηγητές τους από το Γυμνάσιο Ντανγουόν, στο προάστιο Ανσάν στα περίχωρα της Σεούλ, που πήγαιναν εκδρομή στις 16 Απριλίου όταν βυθίστηκε το οχηματαγωγό Sewol το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ίντσεον κοντά στη Σεούλ στο νησί Τζέζου.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 159 και 174 άνθρωποι έχουν διασωθεί. Το Sewol βυθίστηκε, όπως εικάζουν οι αρχές, εξαιτίας ανθρωπίνου σφάλματος ή μηχανικής βλάβης.
Πηγή: skai.gr