Βρέθηκε περίστροφο όμοιο με αυτό που δολοφονήθηκε ο Πάλμε το 1986

Ένα περίστροφο ίδιου τύπου με αυτό που θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε το 1986, εντοπίστηκε σε λίμνη της Σουηδίας και παραδόθηκε στην αστυνομία. Το περίστροφο, ένα Smith & Wesson 357 Magnum, βρήκε δύτης τον οποίο είχε προσλάβει η εφημερίδα Expressen της Στοκχόλμης, στο βυθό λίμνης στην επαρχία Νταλακάρλια, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας.
Ο Ούλοφ Πάλμε πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κέντρο της Στοκχόλμης στις 28 Φεβρουαρίου του 1986, καθώς περπατούσε μαζί με τη σύζυγό του Λίζμπετ, με την οποία προηγουμένως είχαν πάει σινεμά. Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία δε βρέθηκε ποτέ.
Όλα αυτά τα χρόνια η αστυνομία έχει εξετάσει πολλά 357 Magnum και επίσης έχει ερευνήσει σε πολλές λίμνες στις οποίες ο δράστης θα μπορούσε να έχει πετάξει το όπλο.
Η αστυνομία είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ένα Smith & Wesson, που εκλάπη το 1983, και το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε ληστεία που έγινε σε ταχυδρομείο. Μετά τη ληστεία, το εν λόγω περίστροφο κατέληξε σε λίμνη στην Νταλακάρλια.
Το μοναδικό άτομο που καταδικάστηκε ποτέ για τη δολοφονία ήταν ο εξαρτημένος από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά Κρίστερ Πέτερσον, ο οποίος ωστόσο αθωώθηκε λίγα χρόνια αργότερα στο Εφετείο, ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων. Ο Πέτερσον απεβίωσε το 2004
Πηγή: skai.gr