Λονδίνο: Σταθεροποιείται η κατάσταση με τις φωτιές στη Ρόδο - Δεν σχεδιάζουμε επαναπατρισμό Βρετανών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κόμης του Κουρτάουν, τόνισε στη Βουλή των Λόρδων ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου «δεν σχεδιάζει να επαναπατρίσει παραθεριστές από τη Ρόδο»

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι η κατάσταση στο Ρόδο «σταθεροποιείται», και ότι «το νησί σε συντριπτικό ποσοστό δεν επηρεάζεται από αυτές τις πυρκαγιές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κόμης του Κουρτάουν, τόνισε στη Βουλή των Λόρδων ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου «δεν σχεδιάζει να επαναπατρίσει παραθεριστές από τη Ρόδο», καθώς το αεροδρόμιο του νησιού λειτουργεί κανονικά.

Πρόσθεσε ότι ομάδα αξιωματούχων του Γραφείου Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FDCO) και του Ερυθρού Σταυρού βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Η τρέχουσα συμβουλή της FCDO στους Βρετανούς υπηκόους είναι να ρωτήσουν τον τουριστικό πράκτορα ή το ξενοδοχείο τους για το εάν σκοπεύουν να ταξιδέψουν σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές.

Περισσότερες από δέκα πτήσεις με προορισμό διάφορες πόλεις της Βρετανίας πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα από το αεροδρόμιο της Ρόδου, στο πλαίσιο της επιχείρησης επαναπατρισμού των Βρετανών τουριστών που είτε ολοκλήρωσαν τις διακοπές τους στο πυρόπληκτο νησί είτε θέλησαν να φύγουν νωρίτερα.

Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και tour operator Tui, Jet2 και easyJet πραγματοποίησαν οκτώ έκτακτες πτήσεις εκκένωσης, επιπλέον των προγραμματισμένων πτήσεών τους, με αεροσκάφη που είχαν μεταβεί άδεια στη Ρόδο.

Πηγή: skai.gr