Βρετανία: Σε απομόνωση τελικά ο Μπόρις Τζόνσον και ο Υπουργός Οικονομικών

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Σε πλήρη αναστροφή υποχρεώθηκε η Ντάουνινγκ Στριτ που ανακοίνωσε ότι τελικά ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ θα μπουν σε δεκαήμερη κατ' οίκον απομόνωση λόγω επαφής με τον επιβεβαιωμένο φορέα του κορωνοϊού Υπουργό Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ.

Μόλις δύο ώρες νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι οι κ.κ. Τζόνσον και Σούνακ δε θα έμπαιναν σε απομόνωση διότι θα συμμετείχαν σε πιλοτικό πρόγραμμα υποβολής σε καθημερινά διαγνωστικά τεστ.

Η αρχική απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις περί διπλών κριτηρίων, την ώρα που μόνο την περασμένη εβδομάδα πάνω από 530.000 πολίτες υποχρεώθηκαν σε απομόνωση μετά από ειδοποίηση που έλαβαν από το πρόγραμμα ιχνηλάτησης του συστήματος υγείας NHS ότι είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, ο Μπόρις Τζόνσον βρισκόταν στην εξοχική κατοικία του Τσέκερς όταν έλαβε την ειδοποίηση από το πρόγραμμα ιχνηλάτησης και θα παραμείνει εκεί για τις επόμενες δέκα ημέρες.

Ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ δήλωσε μέσω Twitter ότι αναγνωρίζει πως «ακόμα και η αίσθηση ότι οι κανόνες δεν είναι ίδιοι για όλους είναι λάθος».

Πηγή: skai.gr