Κάρολος Γ’, το επίσημο όνομα του νέου βασιλιά της Βρετανίας

Βασιλιάς Κάρολος- Βασιλική σύζυγος Καμίλα

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Clarence House- «Βασιλική σύζυγος» θα αποκαλείται στο εξής η Καμίλα, έως τώρα Δούκισσα της Κορνουάλης- Δούκας και Δούκισσα της Κορνουάλης και του Κέιμπριτζ ο Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον

Ο νέος μονάρχης της Βρετανίας, γνωστός μέχρι σήμερα ως πρίγκιπας Κάρολος, θα ονομάζεται πλέον «βασιλιάς Κάρολος Γ΄», όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την μέχρι πρότινος επίσημη κατοικία του, το Clarence House.

Ο 73χρονος Κάρολος έγινε αυτομάτως βασιλιάς όταν η μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ απεβίωσε το απόγευμα στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας. Παράλληλα, η σύζυγος του Καρόλου - μέχρι τώρα γνωστής ως δούκισσα Καμίλα της Κορνουάλης - θα μοιράζεται την κοινωνική θέση του ως «βασιλική σύζυγος».

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, διάδοχος του πατέρα του, βασιλιά Καρόλου, θα αποκαλείται στο εξής και δούκας της Κορνουάλης, εκτός από Δούκας του Κέιμπριτζ και αντιστοίχως, η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον θα έχει και τον τίτλο της δούκισσας της Κορνουάλης.

«Ο θάνατος της πολυαγαπημένης μου μητέρας, της βασίλισσας, είναι μια στιγμή υπέρτατης θλίψης για εμένα», τόνισε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον θάνατο της Ελισάβετ Β’.

«Η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, την κοινοπολιτεία και για αμέτρητους ανθρώπους» είπε ο μεγαλύτερος γιος της Ελισάβετ Β’, ο οποίος τη διαδέχεται στον θρόνο της Βρετανίας.

Συμπλήρωσε ότι ανακούφιση τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του προσφέρουν ο σεβασμός και η στοργή που απολάμβανε η μητέρα του καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ