Αγωνία για το πιο «μοναχικό» πρόβατο της Βρετανίας – Ετοιμάζεται ειδική αποστολή διάσωσης 

Το άτυχο ζώο εδώ και δυο χρόνια έχει εγκλωβιστεί μόνο του σε μια απόκρημνη ακτή της Σκωτίας, χωρίς τρόπο διαφυγής

Μία προβατίνα που εδώ και δυο χρόνια έχει εγκλωβιστεί μόνη σε μια απόκρημνη ακτή της Σκωτίας, χωρίς τρόπο διαφυγής, έχει συγκινήσει του Βρετανούς. 

Το άτυχο ζώο – το οποίο χαρακτηρίστηκε ως το πιο μοναχικό πρόβατο της Βρετανίας – εντόπισε για πρώτη φορά η Τζιλ Τέρνερ. 

Φέτος η Τέρνερ επέστρεψε στο ίδιο σημείο με άλλους καγιάκερ, και είδε ξανά το πρόβατο, αυτή τη φορά με τόσο πολύ μαλλί που το ζώο με δυσκολία στεκόταν όρθιο. 

Το ζώο είναι παγιδευμένο εδώ και δύο χρόνια σε αυτό το σημείο, χωρίς καμία ανθρώπινη επαφή και φροντίδα) καθώς, λόγω της μορφολογίας της ακτής (γεμάτη βράχους) και του καιρού, δεν μπορούν να προσεγγίσουν φουσκωτά ή συμβατικά σκάφη.

Μετά την δημοσιοποίηση της ιστορίας, η εταιρία British Hovercraft Company προσφέρθηκε να σώσει την προβατίνα με χόβερκραφτ (ειδικού τύπου πλοίο που η κίνησή του γίνεται πάνω σε στρώμα αέρος) και αναζητά χορηγό για την ειδική αποστολή της.

Ωστόσο η σκωτσέζικη οργάνωση προστασίας ζώων SPCA προειδοποιεί ότι η επιχείρηση διάσωσης του προβάτου θα είναι απίστευτα περίπλοκη λόγω της γεωγραφίας και του διαρκώς εναλλασσόμενου καιρού στην περιοχή. 

Πηγή: skai.gr