Προεδρικές εκλογές - Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου μειώνει το προβάδισμα του Λούλα

Σύμφωνα με δημοσκόπηση ινστιτούτου αναφοράς Datafolha που δημοσιοποιήθηκε εχθές, ο Λουίς Ινάσιο Λούλα πιστώνεται το 45% των προθέσεων ψήφου (–2% από την προηγούμενη εκδοχή της, την 29η Αυγούστου), ενώ ο Ζαϊχ Μπολσονάρου διατήρησε το δικό του ποσοστό στο 32% (αμετάβλητο).

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, 76 ετών, διατηρεί προβάδισμα 13 εκατοστιαίων μονάδων έναντι του νυν αρχηγού του κράτους ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών τη 2η Οκτωβρίου, όμως ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, 67 ετών, το μείωσε κατά δύο μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου αναφοράς Datafolha που δημοσιοποιήθηκε χθες Πέμπτη.

Σύμφωνα με την κυλιόμενη δημοσκόπηση αυτή, ο Λούλα πιστώνεται το 45% των προθέσεων ψήφου (–2% από την προηγούμενη εκδοχή της, την 29η Αυγούστου), ενώ ο κ. Μπολσονάρου διατήρησε το δικό του ποσοστό στο 32% (αμετάβλητο).

Το προβάδισμα του πρώην προέδρου επί του νυν, που βρισκόταν στις 21 μονάδες τον Μάιο, δεν έχει πάψει να συρρικνώνεται. Έφθανε τις 29 μονάδες τον Δεκέμβριο.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος, γύρος την 30ή Οκτωβρίου ο Λούλα θα κερδίσει εξασφαλίζοντας το 53% έναντι 38% του ηγέτη της βραζιλιάνικης άκρας δεξιάς. Το προβάδισμα του ηγέτη της κεντροαριστεράς ενόψει δεύτερου γύρου έχει μειωθεί 2 μονάδες σε δύο εβδομάδες.

Η δημοσκόπηση της Νταταφόλια διενεργήθηκε με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 5.734 ψηφοφόρων την 30ή Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±2%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ