Κλείσιμο

Η Ρωσία βομβάρδισε πολυκατοικία στο Ντνίπρο: Στους 25 οι νεκροί- Πάνω από 40 θαμμένοι στα ερείπια

«Νομίζω ότι οι πιθανότητες να σωθούν άνθρωποι είναι πλέον ελάχιστες», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης - Καταστράφηκαν περισσότερα από 70 διαμερίσματα

«Ελάχιστες» είναι πιθανότητες να ανασυρθούν περισσότεροι επιζώντες από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο που επλήγη από ρωσική πυραυλική επίθεση χθες, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Reuters.

«Νομίζω ότι οι πιθανότητες να σωθούν άνθρωποι είναι πλέον ελάχιστες. Έως τις 11:00, 21 άνθρωποι είναι νεκροί, αλλά 40 αγνοούνται», δήλωσε ο Μπόρις Φιλάτοφ.

«Ο Θεός να βοηθήσει να βρούμε αρκετούς από αυτούς. Νομίζω ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι δεκάδες».

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ντνίπρο ανέφερε μετά τις δηλώσεις του δημάρχου ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 23, ενώ πάνω από 40 άνθρωποι αγνοούνται.

Σύμφωνα με νεότερες δηλώσεις του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο αριθμός των νεκρών είναι 25.

Καθώς ο Φιλάτοφ μιλούσε, διασώστες συνέχισαν να ψάχνουν για επιζώντες. Ο δήμαρχος είπε ότι 72 διαμερίσματα καταστράφηκαν.

Ο Φιλάτοφ ανέφερε ότι πιστεύει ότι ο πύραυλος πιθανότατα είχε στόχο ένα κοντινό σταθμό παραγωγής ενέργειας.

«Αλλά ο πύραυλος πέρασε και χτύπησε ένα κτίριο κατοικιών», είπε.

GGG

Σιγή από τη Ρωσία 

Δηλώσεις για την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων και τις επιτυχίες τους στα μέτωπα της Ουκρανίας εκαναν σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος και το υπ. Αμυνας – χωρίς ωστόσο να αναφερθούν στο πολύνεκρο πυραυλικό χτύπημα σε πολυκατοικία με άμαχους στην πόλη Ντνίπρο. 

Μετά την ανακοίνωση της κατάληψης της πόλης Σολεντάρ, στην ανατολική Ουκρανία - μια κατάληψη την οποία το Κίεβο εξακολουθεί να αρνείται - ο Βλαντίμιρ Πούτιν εκτίμησε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία ακολουθεί μια «θετική δυναμική». 

«Η δυναμική είναι θετική και όλα πάνε σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου. Ελπίζω ότι οι μαχητές μας θα μας ευχαριστήσουνε ακόμη περισσότερο με τα στρατιωτικά τους αποτελέσματα», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1.

Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ένα κύμα πυραυλικών επιδρομών εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών και υποδομών χθες Σάββατο, χωρίς καμία  αναφορά στην Ντνίπρο 

Παράλληλα ανέφερε ότι τα στρατεύματά της σημειώνουν πρόοδο προς την πόλη Μπαχμούτ - επίκεντρο των ρωσικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες - στην ουκρανική επαρχία Ντονέτσκ. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν προς τα βόρεια προάστια της πόλης.

[OO