Βηρυτός: Συγκλονιστική φωτογραφία μαίας που σώζει 3 νεογέννητα την ώρα της έκρηξης

Εικόνες και βίντεο χάους κάνουν τον γύρο του κόσμου από το τραγικό συμβάν στην Βηρυτό, αλλά μια συγκεκριμένη φωτογραφία γίνεται θέμα προς συζήτηση για πολλά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το Must, ο φωτορεπόρτερ Bilal Jawich που απαθανάτισε το στιγμιότυπο βρισκόταν στο σπίτι του στα περίχωρα της Βηρυτού, τη στιγμή που ακούστηκαν οι εκρήξεις. Η φωτογραφία που απεικονίζει μια μαία να κρατά στην αγκαλιά της τρία νεογέννητα, τα οποία προσπαθεί να τα σώσει κάνει τον γύρο του κόσμου και συγκινεί.

«Ακολούθησα τον καπνό μέχρι που έφτασα στο λιμάνι της Βηρυτού», δήλωσε στο CNN Arabic, εξηγώντας ότι το επαγγελματικό του ένστικτο, τον οδήγησε στο νοσοκομείο Al Roum στην επαρχία Ashrafieh.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νεογνών λοιπόν βρίσκονταν τα βρέφη, σε νοσοκομείο της Βηρυτού, οποίο υπέστη τρομερές ζημιές από τις ισχυρές εκρήξεις που συντάραξαν την πρωτεύουσα του Λιβάνου, με αποτέλεσμα, ένα μεγάλο μέρος της οροφής του να καταρρέει.

«Έμεινα έκπληκτος όταν είδα τη νοσοκόμα να κρατά τα τρία νεογέννητα», είπε ο φωτογράφος και συνέχισε: «Παρατήρησα την ηρεμία της νοσοκόμας που ερχόταν σε αντίθεση με την ατμόσφαιρα που επικρατούσε μερικά μόλις μέτρα μακριά», εξηγώντας στου δημοσιογράφους ότι δίπλα τους κείτονταν νεκροί και τραυματίες σε ολόκληρο τον χώρο.

«Η νοσοκόμα έδειχνε σαν να είχε μια κρυφή δύναμη η οποία της έδινε αυτοέλεγχο και την ικανότητα να σώσει αυτά τα παιδιά. Οι άνθρωποι ξεχωρίζουν σε τέτοιες βίαιες συνθήκες και αυτή η νοσοκόμα ήταν ακλόνητη», συμπλήρωσε ο Bilal Jawich.

Με βάση τις πληροφορίες που έδωσε ο φωτορεπόρτερ, η νοσοκόμα του είπε αργότερα εκείνο το βράδυ ότι ήταν στο θάλαμο μητρότητας όταν έγινε η έκρηξη. Είπε ότι η ίδια χτυπήθηκε και λιποθύμησε και ότι όταν συνήλθε βρέθηκε να μεταφέρει αυτά τα τρία παιδιά. Στη συνέχεια, τα μωρά και οι μητέρες τους μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Ωστόσο, στο νοσοκομείο δεν στάθηκαν όλοι τυχεροί, όπως εξήγησε ο George Sant, διευθυντής στο τμήμα έκτακτων αναγκών του νοσοκομείου. O ίδιος δήλωσε ότι 12 ασθενείς, δύο επισκέπτες και τέσσερις νοσοκόμες σκοτώθηκαν ενώ δύο παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση. Το 80% του νοσοκομείου είχε υποστεί ζημιά όπως επίσης και το 50% του εξοπλισμού του.

Πηγή: Must