Κλείσιμο

Η στιγμή που βετεράνος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου τρομοκρατείται βλέποντας πηλίκιο αξιωματικού - Βίντεο

Στο φιλμ ο Γάλλος βετεράνος διακρίνεται να οπισθοχωρεί ενώ του κραδαίνουν πηλίκιο αξιωματικού, αναβιώνοντας μέσα του εφιαλτικές στιγμές από το μέτωπο

Τη διαρκή φρίκη που έπρεπε να βιώσουν μέσα στο ίδιο τους το μυαλό χιλιάδες στρατιώτες που έπασχαν από διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο παρουσιάζει φιλμ του 1918, το οποίο έχει επιχρωματιστεί από το κανάλι του Instagram historyphotographed. 

Στον Γάλλο στρατιώτη παρουσιάζουν το πηλίκιο αξιωματικού, κάτι που πυροδοτεί την τρομαγμένη του αντίδραση. Στο βίντεο ο βετεράνος διακρίνεται να οπισθοχωρεί ενώ του κραδαίνουν το πηλίκιο, αναβιώνοντας μέσα του εφιαλτικές στιγμές από το μέτωπο. Σημειώνεται ότι Γάλλοι (και όχι μόνο) ανώτεροι αξιωματικοί οδήγησαν σε εκατόμβες κατωτέρους τους, εστιάζοντας στους επιχειρησιακούς στόχους, και αδιαφορώντας για τον βαρύ φόρο αίματος. 

Η διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD), όπως χαρακτηρίζεται σήμερα, είναι διανοητική διαταραχή που μπορεί να αναπτυχθεί μετά την έκθεση ατόμου σε τραυματικό συμβάν, όπως σεξουαλική επίθεση, πολεμική σύγκρουση, τροχαία ατυχήματα, παιδική κακοποίηση ή άλλες απειλές κατά της ζωής ατόμου.

Τα συμπτώματα ενδεχομένως περιλαμβάνουν ενοχλητικές σκέψεις, συναισθήματα ή όνειρα που σχετίζονται με γεγονότα, διανοητική ή σωματική δυσφορία σε συναισθήματα που σχετίζονται με τραύματα, προσπάθειες αποφυγής συνθηκών τραύματος, αλλοιώσεις στον τρόπο σκέψης και συναισθήματος ενός ατόμου και αύξηση του συναισθήματος φυγής

Πηγή: skai.gr