Βερολίνο: Η Τουρκία παραμένει σημαντικός εταίρος του ΝΑΤΟ παρά τη Συρία

Η Τουρκία παραμένει σημαντικός εταίρος του ΝΑΤΟ παρά τις διαφορές μεταξύ των συμμάχων της στο μπλοκ και της Άγκυρας για την πρόσφατη επιχείρηση στη βόρεια Συρία, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας
.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο μετά τη συνάντησή τους στην Λειψία, ο Χάικο Μάας  τόνισε ότι συζητήθηκαν διάφορα διεθνή ζητήματα, μεταξύ των οποίων ο ρόλος της Ρωσίας στην περιοχή, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και το Συριακό. 

«Παρά τις διαφορές μας με την Άγκυρα αυτές τις μέρες, είναι εταίρος του ΝΑΤΟ, είναι ένας κρίσιμος, σημαντικός εταίρος του ΝΑΤΟ. Πρέπει να διατηρήσουμε το διάλογο ανοιχτό» τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας. 

Ο Μάας υπογράμμισε τη σημασία του τερματισμού των εχθροπραξιών στη Συρία, της προστασίας του άμαχου πληθυσμού στην περιοχή και της ανάγκης συμμόρφωσης με τα πρότυπα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, όταν διευκολύνεται η επιστροφή των Σύρων προσφύγων στις περιοχές που εκκαθαρίζονται από τρομοκράτες.

Από πλευράς του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη βόρεια Συρία. «Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τη Ρωσία και την Τουρκία και το καθεστώς (Άσαντ)... να μην λάβουν μέτρα που θα αποσταθεροποιούσαν περαιτέρω την ήδη δύσκολη περιοχή» δήλωσε.
 

Πηγή: skai.gr