Βενετία: Το νερό στο Μεγάλο Κανάλι έγινε... πράσινο - Δείτε φωτογραφίες

Οι τοπικές αρχές περισυνέλεξαν δείγματα νερού και ξεκίνησαν επείγουσα έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν τι συμβαίνει.

Οι Βενετοί ξύπνησαν το πρωί της Κυριακής αντικρίζοντας ένα ασυνήθιστο θέαμα. Ένα κομμάτι στο διάσημο Μεγάλο Κανάλι είχε πάρει ένα περίεργο φωσφοριζέ πράσινο χρώμα. Οι τοπικές αρχές περισυνέλεξαν δείγματα νερού και ξεκίνησαν επείγουσα έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν τι συμβαίνει.

Βενετία

«Σήμερα το πρωί εμφανίστηκε στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας μια κηλίδα φωσφορίζοντος πράσινου υγρού, που αναφέρθηκε από ορισμένους κατοίκους κοντά στη γέφυρα Ριάλτο. Ο νομάρχης συγκάλεσε επείγουσα συνάντηση με την αστυνομία για να διερευνήσει την προέλευση του υγρού», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της περιφέρειας του Βένετο Luca Zaia.

Φήμες θέλουν το κανάλι να έγινε πράσινο από ακτιβιστές που πιθανότατα πέταξαν μπογιά διαμαρτυρόμενοι. Ωστόσο, καμία περιβαλλοντική ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη.

Βενετία

Οι Αρχές λαμβάνουν στοιχεία από γονδολιέριδες, περιστατικούς αλλά και από κάμερες προκειμένου να καταλάβουν πώς το νερό πήρε αυτό το παράξενο χρώμα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ακτιβιστές μπήκαν στο σιντριβάνι της Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη  κι έριξαν κάρβουνο μέσα στο νερό διαμαρτυρόμενοι για το κλίμα και την κυβερνητική αδιαφορία απέναντι στις αλλαγές του.

Πηγή: skai.gr