Μετρό

Στάση εργασίας στο μετρό: Ποια ώρα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί απόψε

Οι Γραμμές 2 και 3 του Μετρό δεν θα λειτουργήσουν από τις 21.00 το βράδυ έως τη λήξη της κυκλοφορίας λόγω της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ)

Κλείσιμο

Βελγικός Τύπος για Qatargate: Ελεύθερος αλλά κατηγορούμενος ο Νικολό Φιγκά -Ταλαμάνκα

Ο Ν.Φ. Ταλαμάνκα είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου, την ίδια μέρα που συνελήφθησαν και ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και η Εύα Καϊλή

Eλεύθερος αφέθηκε o Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, ο ένας εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης Qatargate, ωστόσο παραμένει κατηγορούμενος για διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αναφέρει σήμερα ο βελγικός Τύπος.

Κατηγορούμενος ως μέρος της έρευνας για υποψίες διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα αφέθηκε ελεύθερος από τον δικαστή Μισέλ Κλεζ. Την πληροφορία επιβεβαίωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία Βρυξελλών, η οποία διευκρίνισε ότι δεν αντιτάχθηκε σε αυτή την απόφαση.

«Ο γενικός γραμματέας της ΜΚΟ No Peace Without Justice αφέθηκε ελεύθερος μετά από δηλώσεις του Αντόνιο Παντσέρι μαθαίνουμε. Ο ρόλος του στο Qatargate θεωρείται μικρότερος σήμερα», αναφέρει η βελγική εφημερίδα «L' Echo».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Echo», ο Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα, αφέθηκε ελεύθερος χθες το πρωί, με απόφαση του δικαστή Κλεζ, μετά από δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. Σύμφωνα με δικαστική πηγή, ο ρόλος του κ. Φίγκο-Ταλαμάνκα είναι τώρα λιγότερο σημαντικός από ό,τι στην αρχή της έρευνας. Ωστόσο, παραμένει κατηγορούμενος για πράξεις διαφθοράς, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, όπως η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ενώ ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι έχει υπογράψει συμφωνία με τη βελγική δικαιοσύνη.

Η εφημερίδα Le Soir αναφέρει ότι μετά τις καταθέσεις του Αντόνιο Πάντσερι, ο οποίος έχει υπογράψει με τη βελγική Δικαιοσύνη καθεστώς μεταμέλειας, ο Φ. Ταλαμάνκα φαίνεται πως έχει χάσει τη σημασία του στην έρευνα.

Ο Ν.Φ. Ταλαμάνκα, γενικός γραμματέας της ΜΚΟ «No Peace Without Justice», είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου, την ίδια μέρα που συνελήφθησαν και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι της υπόθεσης, ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και η Εύα Καϊλή.

Πηγή: skai.gr