Ο κορωνοϊός με άφησε πολύ κουρασμένη και εξαντλημένη, δηλώνει η βασίλισσα Ελισάβετ

Για την εμπειρία της μετά την πρόσφατη νόσησή της με Covid-19 μίλησε η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ Β'  λέγοντας πως την άφησε πολύ κουρασμένη και εξαντλημένη. 

Η μονάρχης βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό τον Φεβρουάριο, αλλά συνέχισε τα εκτελεί τα καθήκοντά της.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε ανακοινώσει πως είχε «ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα».

Το παλάτι επιβεβαίωσε προηγουμένως ότι τόσο η μονάρχης όσο και ο εκλιπών σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, έλαβαν τις πρώτες δόσεις εμβολίου για τον Covid-19 τον Ιανουάριο του 2021.

Η 95χρονη μονάρχης, μιλώντας σε βιντεοκλήση με το προσωπικό νοσοκομείου του ανατολικού Λονδίνου την Τετάρτη και με τον πρώην ασθενή με Covid Asef Hussain, είπε για τον ιό: "Χαίρομαι που βελτιώνεσαι...Αφήνει κάποιον πολύ κουρασμένο και εξουθενωμένο, έτσι δεν είναι; Αυτή η φρικτή πανδημία. Δεν είναι ωραίο αποτέλεσμα."

Ο αδελφός και ο πατέρας του Χουσεΐν πέθαναν από την ασθένεια, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων PA Media. Ήταν το τρίτο μέλος της οικογένειάς του που νοσηλεύτηκε με Covid-19, αφού αρρώστησε τον Δεκέμβριο του 2020. Εξιστορώντας την εμπειρία του, είπε στη Βασίλισσα: «Θυμάμαι ότι ξύπνησα ένα πρωί και μου φάνηκε πολύ, πολύ δύσκολο να αναπνεύσω. "

Πρόσθεσε ότι ένιωθε «σαν να μην υπάρχει οξυγόνο στο δωμάτιο» και μάλιστα έβγαλε το κεφάλι του έξω από το παράθυρο, «απλώς προσπαθώντας να αναπνεύσει, προσπαθώντας να πάρει αυτό το επιπλέον οξυγόνο». Ο Χουσεΐν πέρασε επτά εβδομάδες σε αναπνευστήρα στο νοσοκομείο και εξακολουθεί να αναρρώνει.

Κατά τη διάρκεια της εικονικής επίσκεψής της, η βασίλισσα άκουσε επίσης πώς το προσωπικό του νοσοκομείου ανταποκρίθηκε στην τεράστια εισροή ασθενών με Covid.

Μιλώντας στην κατασκευαστική ομάδα που έφτιαξε τη Μονάδα Queen Elizabeth 155 κλινών στον 14ο και 15ο όροφο του νοσοκομείου σε πέντε εβδομάδες, αντί για τους συνηθισμένους πέντε μήνες, είπε:

«Δεν είναι εντυπωσιακό όταν διακυβεύεται κάτι τόσο σημαντικό πώς όλοι δουλεύουν μαζί και συνεργάζονται;».

Η βασίλισσα - η οποία γιορτάζει τα 70 της χρόνια στον θρόνο - έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από ζητήματα υγείας τους τελευταίους μήνες.

Σε μια εκκλησιαστική λειτουργία τον Οκτώβριο, χρησιμοποίησε ένα μπαστούνι δημόσια για πρώτη φορά από το 2003.

Αργότερα τον ίδιο μήνα, έκανε ένα διάλειμμα από τους βασιλικούς αρραβώνες αφού πέρασε μια νύχτα σε νοσοκομείο του κεντρικού Λονδίνου, όπου οι γιατροί έκαναν «προκαταρκτικές εξετάσεις» και τη συμβούλεψαν να ξεκουραστεί για λίγες μέρες.

Πηγή: CNN