Βασίλισσα Ελισάβετ: «Δεν έχω μετανιώσει» - Όσα εκμυστηρεύθηκε στον κληρικό της λίγο πριν πεθάνει

«Ήταν μεγάλο σοκ για μένα όταν άκουσα ότι ήταν βαριά άρρωστη επειδή ήταν σε εκπληκτικά καλή φόρμα το Σαββατοκύριακο» αποκάλυψε ο 68χρονος ιερομόναχος, Iain Greenshields

Πέντε μόλις μέρες πριν από το θάνατό της, ο 68χρονος ιερομόναχος Iain Greenshields, συντονιστής της Γενικής Συνέλευσης της Εκκλησίας της Σκωτίας, έμεινε ολόκληρο το Σαββατοκύριακο με τη Βασίλισσα στο Μπάλμοραλ όπου εκεί την εξομολόγησε για τελευταία φορά.

Μιλώντας στο ABC News, ο Greenshields αποκάλυψε ότι η χριστιανική πίστη της βασίλισσας ήταν ακλόνητη τα 70 χρόνια της βασιλείας της. «Στην αρχή της βασιλείας της είχε πει ότι θα ζητούσε από τον Θεό σοφία. Κι αυτό έκανε σε όλη της τη ζωή. Κι όταν της μιλούσα για την πίστη της, ήταν που μου είπε ότι δεν είχε μετανιώσει καθόλου».

Όπως είπε εκείνο το Σαββατοκύριακο η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν σε καλή διάθεση κατά τη διάρκεια της παραμονής του και αστειευόταν μαζί του. Αποκάλυψε ότι παρά το γεγονός ότι ήταν 96 ετών και εμφανώς αδύναμη, μεταμορφωνόταν σε «άλλο άνθρωπο» μόλις άρχιζε να μιλάει.

«Έμοιαζε απλά εκπληκτικό το γεγονός ότι μια γυναίκα που ήταν τόσο ενεργή, τόσο ζωντανή, τόσο ελκυστική, ξαφνικά πέθαινε και ήταν μακριά μας», πρόσθεσε ο κληρικός μιλώντας στους Times. 

Ο 68χρονος ιερέας, γευμάτισε και δείπνησε με την 96χρονη μονάρχη, τον πρίγκιπα της Ουαλίας και την πριγκίπισσα Άννα εκείνη την Κυριακή. Θυμήθηκε επίσης, ότι η βασίλισσα είχε εξαιρετική μνήμη και έντονο χιούμορ. 

«Ήταν μια φανταστική επίσκεψη. Η μνήμη της ήταν απολύτως εκπληκτική και ήταν πραγματικά γεμάτη κέφι», είπε και πρόσθεσε:  «Ήταν μεγάλο σοκ για μένα όταν άκουσα ότι ήταν βαριά άρρωστη επειδή ήταν σε εκπληκτικά καλή φόρμα το Σαββατοκύριακο». 

«Ήταν η ζωή και η ψυχή των πραγμάτων. Μου μιλούσε πολύ προσωπικά για τον χρόνο της εκεί όταν ήταν παιδί, μιλούσε για τα άλογά της από το παρελθόν(...) Ήταν αρκετά αξιόλογη».

Ο Greenshields απέτισε φόρο τιμής στην «πίστη, την υπηρεσία και την αφοσίωση της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας» μετά τον θάνατό της, λέγοντας ότι αυτό ήταν «το χαρακτηριστικό της μακρόχρονης βασιλείας της».

«Ήταν η σταθερά στη ζωή του έθνους μας για πάνω από επτά δεκαετίες και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μεγαλώσει γνωρίζοντας μόνο αυτήν ως μονάρχη μας» είπε. «Ακούραστη στο καθήκον της, η βασίλισσα έχει επιδείξει μια ζωή ανιδιοτελούς αφοσίωσης». 

Πηγή: skai.gr