ΚΑΙΡΟΣ

Βαγδάτη: Σε απεργία πείνας φέρεται ότι προχωρά ο Μοκτάντα Σαντρ για τον τερματισμό της βίας

Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας από το γραφείο του Σαντρ. Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας, τουλάχιστον επτά οβίδες όλμου έπεσαν το βράδυ στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης.

Ο πανίσχυρος σιίτης ιερωμένος Μοκτάντα αλ Σαντρ φέρεται ότι ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε απεργία πείνας μέχρι να σταματήσει η βία και η χρήση όπλων στο Ιράκ. Την είδηση μετέδωσαν εχθές το βράδυ, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΙΝΑ και η δημόσια τηλεόραση της χώρας ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας από το γραφείο του Σαντρ.

Νωρίτερα εχθές, αφού ο Σαντρ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική, οι υποστηρικτές του εισέβαλαν σε ένα κυβερνητικό συγκρότημα στο κέντρο της Βαγδάτης και συγκρούστηκαν με αντίπαλους σιίτες, υποστηριζόμενους από το Ιράν.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων που επικαλείται ιατρικές πηγές, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων δεκαπέντε υποστηρικτές του Μοκτάντα Σαντρ έχασαν τη ζωή τους ενώ 350 διαδηλωτές τραυματίστηκαν. Ορισμένοι εκ των τραυματιών φέρουν τραύματα από σφαίρες ενώ άλλοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των δακρυγόνων.

Πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας ανέφερε ότι τουλάχιστον επτά οβίδες όλμου έπεσαν εχθές το βράδυ στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης. Η πηγή αυτή, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, δεν ήταν σε θέση να δώσει έναν ακριβή απολογισμό αυτής της επίθεσης ενώ είναι άγνωστο επίσης ποια ομάδα ευθύνεται.

Από την Πράσινη Ζώνη, όπου στεγάζονται οι ξένες πρεσβείες και πολλά κυβερνητικά κτίρια, ακούγονταν επίσης πυρά αυτόματων όπλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ