Νέα Ζηλανδία: «Για πρώτη φορά μετά από καιρό κοιμήθηκα ήσυχη» λέει η Τζασίντα Αρντέρν μετά την παραίτησή της

«Φυσικά και νιώθω λυπημένη – αλλά έχω και μια αίσθηση ανακούφισης» δήλωσε η ίδια σε δημοσιογράφους την Παρασκευή

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντέρν η οποία ανακοίνωσε χθες ότι θα εγκαταλείψει το αξίωμά της τον επόμενο μήνα δήλωσε σήμερα, Παρασκευή ότι «για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό» κοιμήθηκε ήσυχη.

«Φυσικά και νιώθω λυπημένη – αλλά έχω και μια αίσθηση ανακούφισης» δήλωσε η ίδια σε δημοσιογράφους έξω από το αεροδρόμιο Hawke's Bay. Όπως είπε νιώθει μια σειρά από συναισθήματα ωστόσο τόνισε ότι δεν μετανιώνει που εγκατέλειψε τη θέση της. 

Χθες, Πέμπτη, η πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η πολιτική κακοποίηση και οι απειλές προς εκείνη και την οικογένειά της δεν ήταν καθοριστικός παράγοντας στην απόφασή της να παραιτηθεί όπως ορισμένοι έσπευσαν να πουν αλλά ότι απλώς «δεν [είχε] πια αρκετή ενέργεια που απαιτεί ο ρόλος της».

Εξέχοντες πολιτικοί ηγέτες και δημόσια πρόσωπα της Νέας Ζηλανδίας , ωστόσο, λένε ότι οι «συνεχείς ύβρεις», η πολιτική της κακοποίηση και οι προσωπικές επιθέσεις συνέβαλαν σε αυτή την απόφαση - με ορισμένους βουλευτές να λένε ότι η πρωθυπουργός «διώχθηκε από το αξίωμα».

Η πρώην πρωθυπουργός Έλεν Κλαρκ, η πρώτη γυναίκα εκλεγμένη ηγέτης της Νέας Ζηλανδίας, είπε ότι η Άρντερν είχε αντιμετωπίσει «πρωτοφανείς» επιθέσεις κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Στην ανακοίνωση παραίτησής της την Πέμπτη, η Άρντερν ρωτήθηκε πώς οι απειλές για την ασφάλειά της συνέβαλαν στην απόφασή της. «Έχει αντίκτυπο. Άνθρωποι είμαστε τελικά, αλλά δεν ήταν αυτή η βάση της απόφασής μου», είπε.

«Είμαι άνθρωπος, οι πολιτικοί είναι άνθρωποι. Δίνουμε ό,τι μπορούμε για όσο μπορούμε. Και μετά ήρθε η ώρα. Και για μένα, ήρθε η ώρα», είπε.

Πηγή: skai.gr