Τζάρεντ Κούσνερ: O γαμπρός του Τραμπ αποκάλυψε πως είχε καρκίνο του θυρεοειδούς

Την πληροφορία αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη αποσπάσματα του βιβλίου του.

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, κορυφαίος σύμβουλος και γαμπρός του αμερικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλύπτει σε βιβλίο με τα απομνημονεύματά του που θα δημοσιευθεί τον επόμενο μήνα πως είχε καρκίνο του θυρεοειδή το 2019, γεγονός που παρέμενε άγνωστο μέχρι τώρα.

Σε αποσπάσματα του βιβλίου του που περιήλθαν σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, ο κ. Κούσνερ αναφέρει πως ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλι τον είχε πάρει παράμερα στο προεδρικό αεροσκάφος εν πτήσει προς το Τέξας για να του πει ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί στο ιατρικό κέντρο Ουόλτερ Ριντ έδειξαν ότι είχε καρκίνο και είχε προσθέσει «πρέπει να κανονίσουμε χειρουργείο αμέσως».

Ο κ. Κούσνερ, σύζυγος της Ιβάνκας Τραμπ, κόρης του πρώην προέδρου, υποβλήθηκε στην χειρουργική επέμβαση πριν από την γιορτή των Ευχαριστιών εκείνης της χρονιάς και κατάφερε να μην αποκαλυφθεί ούτε η διάγνωσή του ούτε η θεραπεία στον Τύπο, παρότι την εποχή οι διαρροές στον Τύπο ήταν αθρόες από την αμερικανική προεδρία.

Την πληροφορία αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη αποσπάσματα του βιβλίου του.

Αν και ο κ. Κούσνερ το αγνοούσε, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ενήμερος για τη διάγνωση και την προγραμματισμένη επέμβαση. «Την ημέρα πριν από το χειρουργείο, ο Τραμπ με κάλεσε στο Οβάλ Γραφείο και ζήτησε από την ομάδα του να κλείσει την πόρτα. ‘Ανησυχείς για την επέμβαση;’, ρώτησε».

«Πώς το ξέρεις αυτό;», αναφέρει πως τον ρώτησε ο κ. Κούσνερ.

«Είμαι ο πρόεδρος, ξέρω τα πάντα. Καταλαβαίνω ότι θέλεις να μη διαδοθεί. Κι εγώ προτιμώ να κρατάω πράγματα όπως αυτό για τον εαυτό μου. Μια χαρά θα τα πας. Μην ανησυχείς για τίποτα στη δουλειά. Τα έχουμε καλύψει όλα», συμπληρώνει πως απάντησε ο τότε ένοικος του Λευκού Οίκου.

Το βιβλίο Breaking History: A White House Memoir που υπογράφει ο Τζάρεντ Κούσνερ θα κυκλοφορήσει την 23η Αυγούστου.

Μεγάλο μέρος του θυρεοειδούς του κ. Κούσνερ αφαιρέθηκε στην χειρουργική επέμβαση, που έγινε εν μέσω εντατικών διαπραγματεύσεων με την Κίνα με αντικείμενο διμερή συμφωνία για το εμπόριο.

Ο κ. Κούσνερ, 41 ετών, υπήρξε ηγετικό μέλος της ομάδας που διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ και αραβικών κρατών το 2020. Πιστώθηκε επίσης το σχέδιο του προέδρου Τραμπ για το Μεσανατολικό, που δεν είχε συνέχεια. Σήμερα διευθύνει την εταιρεία επενδύσεων Affinity Partners και έχει τεθεί εκτός πολιτικής κονίστρας, τουλάχιστον προς το παρόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ