Κατηγορίας 4 ο τυφώνας Roslyn - Στις ακτές του Μεξικού με ανέμους 215 χλμ την ώρα

Ο τυφώνας Roslyn ενισχύθηκε τις τελευταίες ώρες - Μεγάλος κίνδυνος για το τουριστικό θέρετρο Puerto Vallarta - Προειδοποίηση τυφώνα και στις ΗΠΑ

Με ανέμους 215 χλμ την ώρα και αναβαθμισμένος σε κατηγορία 4 φτάνει στις ακτές του Μεξικού ο τυφώνας Roslyn, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο το τουριστικό θέρετρο Puerto Vallarta.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι μέγιστοι παρατεταμένοι άνεμοι του Roslyn αυξήθηκαν στα 130 mph (215 km/h) τα ξημερώματα του Σαββάτου και αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Η καταιγίδα βρισκόταν περίπου 275 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Cabo Corrientes, το σημείο της ξηράς που προεξέχει στον Ειρηνικό νότια του Puerto Vallarta και κινούνταν βόρεια-βορειοδυτικά, καλύπτοντας απόσταση 13 χλμ την ώρα.

Το Μεξικό εξέδωσε προειδοποίηση τυφώνα που καλύπτει ένα τμήμα της ακτής από την Playa Perula νότια του Cabo Corrientes βόρεια έως το El Roblito και για το Islas Marias.

Η Εθνική Επιτροπή Υδάτων δήλωσε ότι οι βροχές από τον Ρόσλιν θα μπορούσαν να προκαλέσουν κατολισθήσεις λάσπης και πλημμύρες. 

Προειδοποίηση εξέδωσε και το κέντρο τυφώνων των ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για επικίνδυνη καταιγίδα κατά μήκος της ακτής, καθώς και 4 έως 6 ίντσες (10 έως 15 εκατοστά) βροχής.
 

Πηγή: skai.gr