Τσαβούσογλου: Ο Μακρόν είναι κόκορας που λαλεί με τα πόδια καλυμμένα με λάσπη 

Εκτός διπλωματικών ορίων επίθεση κατά του Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε την Τρίτη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκαλώντας τον «υποκριτή» και… «κόκορα».  Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, ο γάλλος πρόεδρος είχε επικρίνει την πολιτική της Τουρκίας στο Συριακό καθώς και την καταπιεστική συμπεριφορά της Άγκυρας όσον αφορά την ελευθερία της έκφρασης στη γείτονα.

Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, ο Τσαβούσογλου είπε ότι ο Μακρόν «ξεπέρασε τα όριά του, δυσφημώντας την Τουρκία για την ελευθερία της έκφρασης». «Πόσους μετανάστες έχει δεχτεί η Mακρόν στη χώρα του; Αντίθετα, φιλοξένησε τρομοκράτες του YPG / PKK στο Μέγαρο των Ηλυσίων» σχολίασε. Τον Απρίλιο, ο πρόεδρος της Γαλλίας φιλοξένησε μια αντιπροσωπεία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που θεωρείται παρακλάδι του κουρδικού PKK. 

Ο  τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι ο γάλλος πρόεδρος είναι υποκριτής, συγκρίνοντάς τον με «κόκορα που λαλεί ενώ τα πόδια του είναι καλυμμένα με λάσπη».

Η τουρκική κυβέρνηση έχει ενοχληθεί σφόδρα και με την υπογραφή της συμφωνίας Παρισιού - Λευκωσίας, για τη χρήση της ναυτικής βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» από τον γαλλικό στόλο, αλλά και την υποστήριξη του Μακρόν στις έρευνες για υδρογονάνθρακες από τη γαλλική πολυεθνική Total στο τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ.



 

Πηγή: skai.gr