Κλείσιμο

Έξω φρενών ο Τσαβούσογλου με τον Economist: «Επιχειρούν να παρέμβουν στο εσωτερικό της Τουρκίας»

"Είχα ετοιμάσει ένα άρθρο για το επόμενο τεύχος του Economist. Αποσύρω το άρθρο μου" δήλωσε ο Τσαβούσογλου

Έξω φρενών εμφανίστηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Economist. To βρετανικό περιοδικό δημοσίευσε άρθρο κόλαφο για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου στην Τουρκία τονίζοντας ότι πρέπει να χάσει και να φύγει από την εξουσία.

«Επιχειρούν να παρέμβουν στο εσωτερικό της Τουρκίας. Είχα ετοιμάσει ένα άρθρο για το επόμενο τεύχος του Economist. Αποσύρω το άρθρο μου. Δεν έχουμε καμία δουλειά με όσους επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη. 

«Ο λαός μας θα τους δώσει την κατάλληλη απάντηση στις 14 Μαΐου» πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου. 

Όπως τονίζεται  μεταξύ άλλων στο άρθρο του περιοδικού, η αποχώρησή του θα φέρει πολλά καλά στην χώρα και θα βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Δύση, αλλά και τους γείτονές της, όπως την Ελλάδα.

Επίσης, το ίδιο άρθρο αποθεώνει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Τουρκίας και Νο 1 αντίπαλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και ανέφερε ότι μπορεί να αλλάξει την χώρα αν κερδίσει τις εκλογές.

«Δεν θα επιτρέψουμε να κατευθύνεται η εσωτερική μας πολιτική και να επηρεάζεται η εθνική βούληση από τα εξώφυλλα των περιοδικών, που αποτελούν τον επιχειρησιακό μηχανισμό των παγκόσμιων δυνάμεων» απάντησε οργισμένος ο Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμά του στο Twitter. 
 

Πηγή: skai.gr