Τρόμος στην Ινδία: Μυστηριώδης ασθένεια με 1 νεκρό- εκατοντάδες σε νοσοκομεία-Τι λένε οι αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ινδία μετά την εμφάνιση μιας μυστηριώδους λοίμωξης που έχει στείλει μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο πάνω από 500 ανθρώπους ενώ ένας έχει χάσει τη ζωή του. Σε συνδυασμό με τα κρούσματα κορωνοϊού η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας είναι αρκετά πιεστική.

Όμως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNN αξιωματούχοι υγείας στην Ινδία, έχουν βρει υπερβολικές ποσότητες μολύβδου και νικελίου σε δείγματα αίματος που ελήφθησαν από ασθενείς που έχουν νοσηλευτεί στην Άντρα Πραντές.

Οι ασθενείς ανέφεραν μια σειρά από συμπτώματα όπως επιληπτικές κρίσεις (που μπορεί να κρατήσουν ακόμα και 5 λεπτά), απώλεια συνείδησης και ναυτία.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήχθη από μια ομάδα του Ινδικού Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών (AIIMS) αποτύπωσαν μεγάλες συγκεντρώσεις σωματιδίων μολύβδου και νικελίου σε δείγματα αίματος ασθενών.

Παράλληλα, σε δείγματα νερού που εξετάστηκαν από το AIIMS στο Δελχί δεν βρέθηκαν ίχνη μολύβδου και νικελίου.

Από τα 505 άτομα που είχαν νοσηλευτεί, 300 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο ενώ ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν 45 ετών χωρίς κάποια άλλη πάθηση.  

Η αγνώστου προέλευσης ασθένεια που ανιχνεύτηκε το περασμένο Σάββατο στην αρχαία πόλη Ελούρου  έρχεται να προστεθεί στον εφιάλτη που βιώνει η Ινδία με τον κορωνοϊό καθώς συνεχίζει να καταπολεμά την πανδημία Covid-19, με τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο και μάλιστα το Andhra Pradesh είναι ένα από τα κράτη που πλήττονται περισσότερο από τη χώρα.

Πηγή: CNN