Συλλήψεις για τρομοκρατία και στο Βέλγιο

Οκτώ συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατική, ισλαμιστική επίθεση στο Βέλγιο 

Οι βελγικές αρχές συνέλαβαν οκτώ άτομα έπειτα από επιδρομές σε σπίτια, με την υπόνοια ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική, ισλαμιστική επίθεση στο Βέλγιο, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο στόχος της πιθανής επίθεσης δεν έχει διευκρινιστεί. Δεν γίνεται κανένα σχόλιο σχετικά με το πόσο είχε προχωρήσει η προετοιμασία της επίθεσης.

Αστυνομικοί έκαναν έρευνες την Δευτέρα σε πέντε διευθύνσεις στις Βρυξέλλες, την Αμβέρσα και το Έουπεν, μια πόλη κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία. Συνελήφθησαν πέντε άνδρες και τουλάχιστον οι δύο από αυτούς πιστεύεται ότι σχεδίαζαν μια επίθεση.

Σε μια ξεχωριστή έρευνα, αστυνομικοί συνέλαβαν άλλους τρεις ανθρώπους σε σπίτια στις Βρυξέλλες και κοντά στην πόλη αυτήν, επίσης με την υπόνοια ότι προετοίμαζαν μια επίθεση. «Υπάρχουν διασυνδέσεις» μεταξύ των δύο υποθέσεων, όμως «χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό συνδέονται οι δύο ομάδες», ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Οι οκτώ θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστή που θα αποφασίσει εάν θα τους ασκηθεί δίωξη και θα προφυλακιστούν.

Στο Βέλγιο διέμεναν ορισμένοι από τους δράστες της επίθεσης του 2015 στο Παρίσι, όπου σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι. Οι Βρυξέλλες έγιναν επίσης στόχος βομβιστικών επιθέσεων (στο αεροδρόμιο και το μετρό) τον Μάρτιο του 2016, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ