«Τρίζει» συθέμελα η τουρκική οικονομία: Ο Ερντογάν πούλησε 7 δισ. δολάρια από τα αποθέματα της σε μόλις 3 μέρες

Στο χρηματιστήριο και στην κατάρρευση της τουρκικής λίρας είναι στραμμένοι οι προβολείς της Τουρκίας, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μοιάζει να είναι σε άλλο κόσμο. 

Το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης τις τελευταίες τέσσερις ημέρες έχει υποστεί μεγάλο σοκ λόγω των μέτρων που έχει λάβει ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος ουσιαστικά έχει εγγυηθεί την ισοτιμία του δολαρίου με τη λίρα και οι Τούρκοι καταθέτουν τα χρήματά τους με την εγγύηση του κράτους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Χρηματιστήριο να καταρρέει στις 1.800 μονάδες από τις 2.200, ενώ σήμερα τέσσερις φορές διεκόπη η συνεδρίασή του λόγω της κάθετης πτώσης. 

Εν τω μεταξύ, η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας φέρεται να έχει πουλήσει τις τελευταίες τρεις ημέρες 7 δισ. δολάρια από τα αποθέματά της. 

Παρόλα αυτά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σημερινό του μήνυμα αναφέρει ότι «ξέρει τι κάνει, ξέρει που πηγαίνει, τι θα κάνει, πώς θα φτάσει στον στόχο» και ανάμεσα σε όλους τους στόχους είναι και η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει πια διαθέσιμο το τουρκικό εμβόλιο και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα, χωρίς βέβαια να έχει εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 
 

Πηγή: skai.gr