Κλείσιμο

Τραμπ: Σκότωσα τον Σουλεϊμανί για να σταματήσω τον πόλεμο, όχι να τον ξεκινήσω

Σκότωσα τον Σουλεϊμανί για να σταματήσω τον πόλεμο, όχι να τον ξεκινήσω, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ σε διάγγελμα στο οποίο και προχώρησε, έπειτα από την εξουδετέρωση του Ιρανού Στρατηγού Κασέμ Σουλειμανί σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως ενέργεια που στόχο είχε να θέσει οριστικό τέλος στο ενδεχόμενο μια σύρραξης ο πρόεδρος τον ΗΠΑ ανέφερε πως ο Σουλεϊμανί προκάλεσε τον θάνατο αθώων ανθρώπων με το, όπως το χαρακτήρισε, αρρωστημένο πάθος του, συμβάλλοντας σε τρομοκρατικές επιθέσεις σε περιοχές τόσο μακριά, όσο το Λονδίνο και το Νέο Δελχί.

Παράλληλα τόνισε πως η βασιλεία του τρόμου του έχει τελειώσει.

"Χθες το βράδυ υπό την καθοδήγηση μου ο αμερικανικός στρατός έφερε εις πέρας μια επιχείρηση,με ακρίβεια και χωρίς λάθη, κατά την οποία εξουδετερώθηκε ο νούμερο ένα τρομοκράτης στον κόσμο, Κασέμ Σουλειμανί", δήλωσε.

"Υπό την ηγεσία μου η πολιτική της Αμερικής είναι ξεκάθαρη ενάντια σε τρομοκράτες που βλάπτουν ή σκοπεύουν να βλάψουν οποιονδήποτε Αμερικανό....Θα σας βρούμε και θα σας εξολοθρεύσουμε, θα προστατεύουμε πάντα τους διπλωμάτες, όλους τους Αμερικανούς και τους συμμάχους μας", διεμήνυσε.

«Σήμερα θυμόμαστε και τιμούμε τα θύματα του Σουλεϊμανί και αισθανόμαστε ανακούφιση γνωρίζοντας πως η εποχή της τρομοκρατίας του τελείωσε.

Ο Σουλεϊμανί προέβαινε σε τρομοκρατικές ενέργειες προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την Μέση Ανατολή τα τελευταία 20 χρόνια, πρόσθεσε εκφράζοντας την πεποίθηση πως αυτό που έκαναν ΗΠΑ  έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό.

"Οι ζωές πολλών αθώων θα είχαν σωθεί."

Μόλις πρόσφατα ο Σουλεϊμανί ηγήθηκε της βίαιης καταστολής των διαδηλωτών στο Ιράν, όπου περισσότεροι από 1000 αθώοι πολίτες βασανίστηκαν και θανατώθηκαν από την ίδια τους την κυβέρνηση επεσήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ.

"Ως πρόεδρος, το μεγαλύτερο καθήκον μου είναι η υπεράσπιση του έθνους μας και των πολιτών του. Χθες το βράδυ υπό την υπόδειξή μου, ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών εκτέλεσε επιτυχώς ένα άψογο χτύπημα ακριβείας που σκότωσε τον νούμερο ένα τρομοκράτη οπουδήποτε στον κόσμο, τον Κασέμ Σουλεϊμανί", ανέφερε προσθέτοντας πως στα μελλοντικά σχέδια του Σολεϊμανί ήταν και επιθέσεις εναντίον Αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικού προσωπικού.

Πηγή: skai.gr