Αδιανόητη ερώτηση Τραμπ για κορωνοϊό: Μήπως μπορούμε να κάνουμε ενέσεις με απολυμαντικά;

Αδιανόητη ερώτηση Τραμπ για κορωνοϊό: Μήπως μπορούμε να κάνουμε ενέσεις με απολυμαντικά;

Αδιανόητη ήταν η ερώτηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων για τον κορωνοϊό. 

Ανάμεσα στις ανορθόδοξες προτάσεις του προέδρου ήταν η χρήση απολυμαντικών σε ασθενείς με σε ενέσιμη μορφή αλλά και «βομβαρδισμό» τους με υπεριώδεις ακτίνες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεκριμένα αναρωτήθηκε, απευθυνόμενος στον William Bryan, τον προσωρινό υπεύθυνο εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ: «Αν «βομβαρδίζαμε» το σώμα με μια τρομακτική ποσότητα υπεριώδους ακτινοβολίας ή ενός δυνατού φωτός;».

Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος ενημέρωσε τον Πρόεδρο και στην συνέχεια τους δημοσιογράφους ότι νέα τεστ δείχνουν ότι η αυξημένη ποσότητα ηλιακού φωτός, υπεριωδών ακτινών και υγρασίας αποδυναμώνουν τον κορωνοϊό σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Τραμπ όμως είχε άλλη μια αδιανόητη ιδέα. «Και μετά υπάρχει και το απολυμαντικό. Που τον σκοτώνει σε ένα λεπτό (τον κορωνοϊό), σε ένα λεπτό! Μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό; Με ένεση, ή με έναν καθαρισμό. Όπως βλέπετε μπαίνει στους πνεύμονες και πολλαπλασιάζεται στους πνεύμονες. Οπότε θα ήταν ενδιαφέρον να το δοκιμάσουμε κι αυτό».

Ο αξιωματούχος που συνόδευε τον Τραμπ μίλησε στους δημοσιογράφους για έρευνες που γίνονται στα κρατικά εργαστήρια. Έδειξαν λοιπόν ότι η αυξανόμενες θερμοκρασίες έχουν σταδιακά οφέλη που μειώνουν στο μισό την ζωή του κορωνοϊού όταν εμφανίζεται.

Αλλά σημείωσε ότι ακόμα και αν ο ιός πεθάνει για παράδειγμα σε μια ηλιόλουστη παιδική χαρά το καλοκαίρι θα μείνει στις επιφάνειες που δεν τις βλέπει ο ήλιος ή δεν ζεσταίνονται αρκετά.
 

Πηγή: BBC