Η απαγωγή φέρεται να έλαβε χώρα την 1η Ιανουαρίου.
Άγνωστα παραμένουν ως τώρα η ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών, με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείς να εστιάζουν την προσοχή τους στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τους κούρδους αντάρτες της οργάνωσης PYD, που μάχονται κατά του ΙΚ στη Συρία.
Σύμφωνα πάντα με πηγές της Hurriyet, στις έρευνες των τουρκικών Αρχών συμμετέχει πλέον και η μυστική υπηρεσία MIT.
Δεν πρόκειται για την πρώτη περίπτωση απαγωγής τούρκων πολιτών από το ΙΚ. Υπενθυμίζεται πως 46 τούρκοι υπήκοοι – πολλοί εξ αυτών εργαζόμενοι στο τουρκικό προξενείο της Μοσούλης – είχαν αιχμαλωτιστεί από το ΙΚ όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ τον Ιούνιο.
Οι αιχμάλωτοι τελικά απελευθερώθηκαν τον Σεπτέμβριο, μετά από 101 ημέρες κράτησης, με τον τούρκο πρόεδρο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην επιβεβαιώνει, αλλά και να μη διαψεύδει το σενάριο ανταλλαγής αιχμαλώτων.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.