Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δεν θέλει διάλογο η Αθήνα – Δεν θα πετύχει τίποτα με απειλές

Συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική η Άγκυρα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι να κατηγορεί την Αθήνα πως εκείνη δεν επιθυμεί διάλογο.

Ειδικότερα απαντώντας στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, αναφέρει ότι «οι κατηγορίες του   Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και η απειλητική γλώσσα που χρησιμοποιεί εναντίον της χώρας μας στις πρόσφατες  δηλώσεις του, δείχνουν και πάλι ότι η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να επιλύσει τα ζητήματα με τη χώρα μας μέσω διαλόγου και διπλωματίας».

Ο Άκσοϊ στις δηλώσεις του αναφέρει πως «δυστυχώς, τα εποικοδομητικά βήματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο από τον Αύγουστο και τα βήματα καλής θέλησης δεν βρήκαν  ανταπόκριση».

Τονίζει πως οι τουρκικές ενέργειες που ελληνική πλευρά χαρακτηρίζει ως προκλητικές και παράνομες γίνονται για να προστατευτούν τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων «από τα μαξιμαλιστικά αιτήματα της Ελλάδας στην περιοχή».

«Αυτά είναι  δικαιολογίες που προβάλλει για να ξεφύγουν από τον διάλογο», τονίζει ο εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ισχυρίζεται ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να ζητά διάλογο και αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει πως δεν μπορεί να πετύχει κανένα  αποτέλεσμα «χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της απειλής και προσπαθώντας να πάρει την υποστήριξη  της Ε.Ε».

«Πρέπει να σταματήσει (η Ελλάδα) να θέτει  προϋποθέσεις και να καθίσει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων  το συντομότερο δυνατό», τονίζει ο Ακσόι.

Πηγή: skai.gr