Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα ασκεί ολομέτωπη πίεση στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας

Στην προσπάθεια της Ελλάδας στο διπλωματικό πεδίο ώστε να εξομαλύνει την σχέση της με την Τουρκία αναφέρθηκε το τηλεοπτικό δίκτυο Haber, με όχι τόσο θετικά για την γειτονική χώρα.

Όπως είπε η δημοσιογράφος του Haber για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, η χώρα μας πιέζει την Τουρκία τα τελευταία 2,5 χρόνια και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κρίση στη σχέση Άγκυρας-Ουάσινγκτον: «Η Ελλάδα τα τελευταία 2, 5 χρόνια ασκεί ολομέτωπη πίεση στην  εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ως ευκαιρία την κρίση που ζει η Τουρκία με τις ΗΠΑ λόγω των S-400. Αυτά έχουν επιπτώσεις και στην οικονομία. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, o Μητσοτάκης δήλωσε πως σε περίπτωση που η Τουρκία θέλει να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα,  να μην κάνει προβοκάτσιες στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ.

Επιπλέον, το ενδιαφέρον της τουρκικής κυβέρνησης έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια για την άρση του casus belli, της αιτίας πολέμου εάν επιθυμούν οι Τούρκοι καλές σχέσεις με την Ελλάδα και την Ευρώπη. Για αυτό το ζήτημα μίλησε ο βουλευτής του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ισμαήλ Οζντεμίρ, ο οποίος άσκησε επιθετική κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό:

«O πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης,  κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Βουλγαρία κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει την απόφαση του τουρκικού Κοινοβουλίου,  για ''αιτία πολέμου'', σε περίπτωση που η Ελλάδα στο Αιγαίο επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα  στα 12 μίλια. Αυτή είναι μια δήλωση δίχως να ξέρει τα  όρια του. Η Ελλάδα έχει κάνει παρόμοια βήματα και στο Ιόνιο», δήλωσε αναλυτικά ο βουλευτής.

Πηγή: skai.gr