Τουρκία: Βλέπουν «δάκτυλο» ΗΠΑ στις αποκαλύψεις Κιλιτσντάρογλου για τα εμβάσματα του Ερντογάν

Στις καταγγελίες του αρχηγού της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι η οικογένεια του Ταγίπ Ερντογάν έχει μεταφέρει 62 εκατ. δολάριο στο εξωτερικό και σχεδιάζει να εγκαταλείψει την Τουρκία αναφέρονται Τούρκοι αναλυτές. 


Όπως αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης, ορισμένοι αναλυτές σχολίαζαν ότι τα εμβάσματα αποκαλύφθηκαν τις ήμερες που η Τουρκία βάζει εμπόδια στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ενώ τα ντοκουμέντα έρχονται από τις ΗΠΑ. «Ενδεχομένως όλα να έχουν σχέση» τονίζεται.


Σημειώνεται ότι κυβέρνηση ουσιαστικά δεν απάντησε στις καταγγελίες, με τον Ερντογάν να ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αποσιωπούν το θέμα, δείχνουν μόνο την αντίδραση της κυβέρνησης.

Τα αντιπολιτευόμενα μέσα μιλάνε για μεγάλο σκάνδαλο ενώ μάλλον υπάρχουν και άλλα εμβάσματα που δεν αποκαλύπτει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. 

Κιλιτσντάρογλου: Βγάζει λέφτα στο εξωτερικό και ετοιμάζεται να φύγει

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κιλιτσντάρογλου είπε: 

«Επιτάχυναν τις προετοιμασίες για τη διαφυγή. Ο Ερντογάν μεταφέρει τεράστια χρηματικά ποσά στο εξωτερικό με παράλληλες δομές που εδρεύουν στην Τουρκία, τις οποίες προσποιείται ότι είναι ιδρύματα. Τα μέλη της οικογένειας του Ερντογάν είναι τα πρώτα μεταξύ τους. Θέλουν να λάβουν άδεια διαμονής και εργασίας σε  ξένη χώρα μέσω αυτού του  ιδρύματος που έχουν ιδρύσει στο εξωτερικό με το μαύρο χρήμα.  Αυτό περιορίζεται σε μερικές εκατοντάδες άτομα».

Πηγή: skai.gr