Ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε το 2017 φαίνεται να προκάλεσε την οργή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Πριν από περίπου ένα μήνα η γνωστή Τουρκάλα τραγουδίστρια Σεζέν Ακσού συμμετείχε σε ένα άλμπουμ, που εξόργισε τους Ισλαμιστές, καθώς θεωρούν ότι  στην Εύα και τον Αδάμ ότι ο άντρας και η γυναίκα πρέπει να ζουν τη  ζωή τους και να την ευχαριστιούνται. 

Οι στίχοι του τραγουδιού που έκαναν έξαλλους τους Τούρκους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «είμαστε μέσα σε οιωνούς. Πάμε προς την Αποκάλυψη, δώστε τους χαιρετισμούς μου στους ανίδεους Εύα και τον Αδάμ. Πάλι μπροστά μας έχουμε γκρεμό και πίσω μας βουνό. Πάλι θα καούμε και θα καούν. Με την πίκρα και με τη χαρά. Πόσο υπέροχο πράγμα είναι να ζεις κάποια πράγματα».

Μάλιστα, ακραίοι ισλαμιστές την απείλησαν ότι θα πάνε έξω από το σπίτι της. 

Παράλληλα, παρενέβη και η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων και σημείωσε ότι δεν πρέπει να προσβάλει τα θεία.  

Έξαλλος ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι «κανένας δεν μπορεί να μιλήσει και να προσβάλει τον Αδάμ που είναι ιερός για εμάς. Είναι καθήκον μας όταν χρειαστεί να κόψουμε εκείνες τις γλώσσες. Κανένας δεν μπορεί να μιλήσει για τη μητέρα μας, την Εύα.  Είναι καθήκον μας να του θέσουμε τα όρια του». 

Από την πλευρά της, η τραγουδίστρια έδωσε μια σκληρή απάντηση στον Ερντογάν τονίζοντας ότι «δεν μπορείς να με πληγώσεις. Ήδη λυπάμαι πολύ. Όπου κι αν κοιτάξω υπάρχει πόνος. Εγώ είμαι το θήραμα κι εσύ ο κυνηγός. Άντε ρίξε! Δεν μπορείς να με αισθανθείς. Δεν μπορείς να καταπιέσεις τη γλώσσα μου. Πόνος όπου κι αν κοιτάξω. Ποιος είναι ο ταξιδιώτης, ποιος είναι ο ξενοδόχος; Για στάσου! Δεν μπορείς να με σκοτώσεις. Έχω τη φωνή μου, το σάζι μου, τη γλώσσα μου. Λέω εγώ. Εγώ είμαστε όλοι». 

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις