Κλείσιμο

Τουρκία: Στο εθνικό συμβούλιο ασφάλειας τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας

Θέμα παρουσίας της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ έθεσε ο Μπαχτσελί: Δεν γεννηθήκαμε με το ΝΑΤΟ και δεν θα πεθάνουμε και δίχως το ΝΑΤΟ

Συνεχίζουν να ανησυχούν για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας οι Τούρκοι και όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, φέρνουν το θέμα και στο εθνικό συμβούλιο ασφαλείας, το οποίο θα γίνει την Τετάρτη υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή», «εκτιμάται ότι θα εξεταστούν τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας όπως και προκλήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο. Στο πλαίσιο αυτό, στη σύσκεψη  θα αξιολογηθούν και οι εξελίξεις στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο και προβλέπεται να συζητηθούν οι προσπάθειες προστασίας των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της᾽᾽ ΤΔΒΚ᾽᾽ στην Ανατολική Μεσόγειο που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

Μπαχτσελί: Δεν θα πεθάνουμε χωρίς το ΝΑΤΟ

Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ασκώντας βέτο, θέμα παρουσίας της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ έθεσε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τονίζοντας ότι «από εδώ και πέρα το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα είναι σαν ένα κείμενο που έχει γραφτεί πάνω στο νερό.

»  Kι όσοι θέλουν να ανοίξουν τη συζήτηση της παρουσίας μας εντός του ΝΑΤΟ, ας την ανοίξουν. Δεν γεννηθήκαμε με το ΝΑΤΟ και δεν θα πεθάνουμε και δίχως το ΝΑΤΟ».

Πηγή: skai.gr