Κλείσιμο

Τουρκία: Σφοδρή επίθεση Μπαχτσελί σε ΗΠΑ και Δύση - «Ξεφτίλα το κλείσιμο των προξενείων, ψυχολογική επιχείρηση εναντίον μας»

«Ασέβεια η μεγάλη σημαία που ύψωσε στον Βόσπορο το αμερικανικό πλοίο», δήλωσε ο επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος στην Τουρκία

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον των ΗΠΑ και των δυτικών χωρών που έκλεισαν για λόγους ασφαλείας τα προξενεία τους στην Κωνσταντινούπολη, καταφέρθηκε ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος στην Τουρκία, μίλησε για «ψυχολογική επιχείρηση» των ΗΠΑ και άλλων χωρών της ΕΕ κατά της Τουρκίας και χαρακτήρισε «ξεφτίλα» το κλείσιμο των προξενείων.

«Οι ΗΠΑ και οι χώρες της Ε.Ε. κάνουν ψυχολογική επιχείρηση εναντίον της Τουρκίας. Οι 9 χώρες, που ανάμεσα τους είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Αγγλία, έκλεισαν τα προξενεία τους. Αυτό είναι ξεφτίλα. Οι ΗΠΑ στην υπόθεση αυτή έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, κινητοποιώντας τις μαριονέτες τους.

Απο εδώ και πέρα οπουδήποτε συμβεί κάποια τρομοκρατική επίθεση είναι φανερό ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, όπως και τα όργανά τους στη συμμαχία ταπείνωσης (αντιπολίτευση) και είναι αδύνατο πια να κρυφτούν.

Οι ΗΠΑ που έκλεισαν το προξενείο τους με τον ισχυρισμό τρομοκρατικής απειλής και οδήγησαν στο κλείσιμο των άλλων προξενείων, σε πλοίο τους που αγκυροβόλησε στον Βόσπορο, ύψωσαν δυσανάλογα μεγάλη σημαία. Αυτό είναι ασέβεια. Eίναι αγένεια και παράνομο να υψώνουν μια τεράστια μεγάλη σημαία των ΗΠΑ και δίπλα να υπάρχει μια μικρή σημαία. Τώρα υψώστε τις σημαίες σας και να τις κουνήσετε στις ΗΠΑ».

Πηγή: skai.gr