Κλείσιμο

Τουρκία - σεισμός: Θρήνος στη Συρία για τους εκατοντάδες νεκρούς (βίντεο – φωτογραφίες)

Τα νοσοκομεία  έχουν γεμίσει με τραυματίες ενώ αυτοσχέδια νεκροτομεία έχουν στηθεί έξω από δομές, όπου πηγαίνουν οι συγγενείς για να αναγνωρίσουν τους νεκρούς τους

Ξεπερνούν – σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο τραγικό απολογισμό – τους 1.500 οι νεκροί στην Τουρκία και τη Συρία, από τον σεισμό των 7,8 βαθμών που σημειώθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία τα ξημερώματα, ο οποίος έγινε αισθητός ως την Αίγυπτο και το Ιράκ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στην επαρχία Καχραμανμαράς και συγκλόνισε στη διάρκεια της νύκτας τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία. Ακολούθησε άλλη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών στην ίδια περιοχή περίπου στις 12:25 ώρα Ελλάδας.

συρια

Εκατοντάδες είναι τα θύματα στις περιοχές της βόρειας Συρίας, σε Ιντλίμπ, Χάμα και Χαλέπι, στα σύνορα με την Τουρκία, ανάμεσά τους δεκάδες μικρά παιδιά που την ώρα του σεισμού κοιμόνταν στα σπίτια τους, με τις οικογένειές τους.

συρια

Τα νοσοκομεία  έχουν γεμίσει με τραυματίες ενώ αυτοσχέδια νεκροτομεία έχουν στηθεί έξω από δομές, όπου πηγαίνουν οι συγγενείς για να αναγνωρίσουν τους νεκρούς τους. 

Τουλάχιστον 592 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον σεισμό, σύμφωνα με το συριακό υπουργείο Υγείας και τους διασώστες στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες.

συρια

Βάσει των στοιχείων του συριακού υπουργείου Υγείας, τα οποία μετέδωσε το πρακτορείο SANA, 371 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Δαμασκού και άλλοι 1.089 έχουν τραυματιστεί.

συρια

Παράλληλα τα Λευκά Κράνη, οι διασώστες που δραστηριοποιούνται στις περιοχές της βόρειας Συρίας οι οποίες ελέγχονται από τους αντάρτες έχουν καταγράψει τουλάχιστον 221 νεκρούς και 419 τραυματίες.

Πηγή: skai.gr