Κλείσιμο

Ο Ερντογάν βράβευσε ΕΜΑΚ – ΕΚΑB για τη βοήθειά τους στους σεισμούς - Δείτε φωτογραφίες

Ο Τούρκος πρόεδρος απένειμε μετάλλιο τόσο στον Έλληνα πυραγό όσο και στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Λάζαρη.

Την ελληνική ομάδα έρευνας και διάσωσης ΕΜΑΚ-ΕΚΑΒ και τον πυραγό Θωμά Κρικέλλη βράβευσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αμέριστη αλληλεγγύη της Ελλάδας στους φονικούς σεισμούς που «χτύπησαν» την Τουρκία. 

Ο Τούρκος πρόεδρος απένειμε μετάλλιο τόσο στον Έλληνα πυραγό όσο και στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Χριστόδουλο Λάζαρη.

Η βράβευση έγινε κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής απονομής του «Κρατικού Μεταλλίου Εξαιρετικής Θυσίας» στο Εθνικό Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια στην Τουρκία όταν χτυπήθηκε από τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Σε tweet του από την τελετή βράβευσης ο Ταγίπ Ερντογάν έγραψε: 

«Παρουσιάσαμε το Μετάλλιο και το Τάγμα της Ανώτερης Θυσίας στις ντόπιες και ξένες ομάδες έρευνας και διάσωσης που έκαναν θυσίες στους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου. Εκ μέρους μου, εκ μέρος του έθνους μου και του κράτους μου, θα ήθελα να εκφράσω την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μου σε κάθε ένα από τα αδέρφια μου για τις προσπάθειές τους στη ζώνη του σεισμού»

Πηγή: skai.gr