«Μηδενίστηκε το κοντέρ»: O Ερντογάν επιμένει πως δικαιούται τρίτη υποψηφιότητα για την προεδρία

Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι ο Ερντογάν δεν δικαιούται να είναι υποψήφιος για τρεις θητείες, γιατί παραβιάζει το Σύνταγμα

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε το Σάββατο πως δικαιούται και τρίτη υποψηφιότητα για την προεδρία, επικαλούμενος το Σύνταγμα του 2017, ενώ επιτέθηκε με δριμύτητα στην αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι ο Ερντογάν δεν δικαιούται να είναι υποψήφιος για τρεις θητείες, γιατί παραβιάζει το Σύνταγμα.

«Το Σύνταγμα το οποίο εγκρίθηκε το 2017 από τον ίδιο το λαό είναι ξεκάθαρο, και δεν υπάρχει καμία συζήτηση. Η Τουρκία το 2018 πέρασε σε ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης άρα μηδένισε το χρονόμετρο! Άρα νομικά, πρακτικά, ο πρόεδρος που εκλέχθηκε το 2018 είναι ο πρώτος πρόεδρος του νέου συστήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη. 

«Από την Αμερική μέχρι και την Ευρώπη κοιτάτε στα μάτια αυτών που ενοχλούνται από την αύξηση της περιοχή επιρροής της Τουρκίας και δεν βρίσκετε αυτό που θέλετε. Το μόνο που δεν κοίταξαν ήταν ο λαός. Τα μάτια του λαού, την επιθυμία του λαού!» σχολίασε ακόμα ο Ερντογάν, επιτιθέμενος στη Δύση. 

Μεταφέροντας την ημερομηνία των εκλογών κατά ένα μήνα νωρίτερα, ο Τούρκος ηγέτης επιδίωξε να παρακάμψει ένα άρθρο του Συντάγματος που αναφέρει ότι ένας Τούρκος υπήκοος μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος το πολύ για δυο θητείες. 
 

Πηγή: skai.gr