Ο Ερντογάν αποσύρει το νόμο για την προστασία των γυναικών και «συμμαχεί» με τη Χεζμπολάχ 

Ο Ερντογάν πιέζεται να βρει συμμάχους για να κερδίσει τις εκλογές - Η Τουρκία θεωρεί τη Χεζμπολάχ τρομοκρατική οργάνωση

Πιεζόμενος να βρει συμμάχους στα ισλαμικά κόμματα για να κερδίσει τις εκλογές ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να αποδέχθηκε την απόσυρση του νόμου που προστατεύει τις γυναίκες από την κακοποίηση, μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης. 

Το ισλαμικό κόμμα Νέας Ευημερίας συμμάχησε με τον Ταγίπ Ερντογάν και ζήτησε να αποσυρθεί ο νόμος. «Αποδέχθηκαν όλους τους όρους μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ισλαμιστές, με την κυβέρνηση να μην απαντάει. 

Mε βάση τις δημοσκοπήσεις ο Ερντογάν υπολείπεται του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που υποστηρίζεται από το μπλοκ των «έξι» της αντιπολίτευσης. 

Σημειώνεται ότι πριν δύο χρόνια η Τουρκία αποσύρθηκε από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης (2011), η οποία υποχρεώνει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να καταβάλλουν προσπάθειες για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Και… Χεζμπολάχ 

Ο Ερντογάν δεν σταματάει εκεί. Η τουρκική αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι συμμαχεί με το κόμμα HUDA-PAR, δηλαδή, όπως τονίζει χαρακτηριστικά «με τους υποστηρικτές και το πολιτικό σκέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ» που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση. 

«O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συνεχίζει να παραμείνει στην εξουσία,  βάζει στη συμμαχία του το κόμμα που έχει άμεση σχέση με την Χεζμπολάχ!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαχαντίρ Ερντέμ, αντιπρόεδρος του Καλού Κόμματος. 

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του HUDA-PAR Ζεκεργιά Γιαπιτζίογλου επιμένει ότι η «Χεζμπολάχ δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά αμύνεται όταν δέχεται επίθεση». 
 

Πηγή: skai.gr