Κλείσιμο

Πεινάνε και κρυώνουν οι Τούρκοι-«Στο σπίτι μην φοράτε φανέλα» τους... συμβουλεύουν αξιωματούχοι

Τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κατάρρευση στηνΤουρκία, οδηγούν τους πολίτες στα όρια της εξαθλίωσης.

Η κατάσταση είναι τραγική με τους ίδιους να αδυνατούν να βρουν χρήματα για να πληρώσουν το ρεύμα και να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

«Τα ενοίκια, οι λογαριασμοί αυξήθηκαν. Το φθηνότερο φρούτο 10 λίρες, λαχανικά δεν αγοράζουμε πια» καταθέτει μιλώντας στην κάμερα τηλεοπτικού καναλιού μια απελπισμένη 60χρονη νοικοκυρά και τονίζει πως «αυτή είναι η δυσκολότερη χρονιά της ζωής μου».

«Έχουμε σταματήσει να αγοράζουμε κρέας. Μόνο στα όνειρα μας. Όλα τα βλέπουμε μόνο στην τηλεόραση. Το κρέας, το ψωμί το χρήμα. Ας πάρουν τον δικό μου μισθό και να ζήσουν για ένα μήνα κι εγώ θα τους φιλήσω το χέρι», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας ηλικιωμένος πολίτης.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, Τούρκοι αξιωματούχοι εξοργίζουν με τις δηλώσεις τους, τους απελπισμένους πολίτες. Ο Διευθυντής της Εταιρείας Φυσικού Αερίου CORUMGAZ, εξήγησε στους Τούρκους πολίτες πως θα ήταν... προτιμότερο να φορούν ζεστά ρούχα αντί για φανέλες: «Στο σπίτι ας μη  φοράμε μόνο φανέλα. Να φοράμε και ρούχα να μην κρυώνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πως σχεδιάζει να δώσει λύση στο πρόβλημα η Άγκυρα

Ο Υπ. Οικονομικων  Νεμπατί, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, είπε στους επενδυτές πως υπάρχει σχέδιο να πάρει τον χρυσό από τους Τούρκους πολίτες και να τον βάλει μέσα στο σύστημα. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 5.000 τόνοι χρυσού στα στρώματα των Τούρκων πολιτών, αυτό αντιστοιχεί στα 250-350 δις εκατομμύρια, όπως λέει και μέρος αυτού θα καλύψει τις ανάγκες για συνάλλαγμα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr