«Για όνομα του Θεού!»: Έκρηξη του Κιλιτσντάρογλου μετά τις εικόνες με τον Ερντογάν να μοιράζει χρήματα 

«Δεν εξαγοράζεται η ανθρωπινή βούληση με χρήματα» δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Σφοδρή επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην τουρκική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ηγέτης του CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μετά και τα πλάνα με τον Τούρκο πρόεδρο να μοιράζει χρήματα σε παιδιά που έχασαν τα πάντα στον σεισμό στη νοτιοανατολική Τουρκία. 

«Μην κοιτάτε που κλαίνε. Δεν κλαίνε, λένε: ''μπορούμε να προσελκύσουμε τους ανθρώπους μοιράζοντας χρήματα;''» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Μπορείς να εξαγοράσεις τη ανθρωπινή βούληση με χρήματα;» διερωτήθηκε ο Κιλιτσντάρογλου. «Την πιο πονεμένη μέρα λες ''θα σου δώσω χρήματα;''… Για όνομα του Θεού!» δήλωσε. 
 
Ο ηγέτης του CHP πρόσθεσε «ο Ερντογάν δηλώνει ''Δυο μέρες δεν κάναμε τίποτα ζητώ ταπεινά συγγνώμη''. Φίλοι, δεν υπάρχει συγχώρεση όταν επιβουλεύεσαι το λαό… Εσείς κάνατε τις παραβιάσεις (στους αντισεισμικούς κανονισμούς), το κάνατε επίτηδες».   

Οι εικόνες «ελεημοσύνης» του Ερντογάν στα μικρά παιδιά χαρακτηρίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ντροπιαστικές και προκαλέσαν την λαϊκή οργή. Ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε χθες συγγνώμη για την καθυστέρηση στις επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής βοήθειας προς τους κατοίκους της επαρχίας Αντίγιαμαν, μίας από τις πλέον πληγείσες τουρκικές επαρχίες από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Πηγή: skai.gr