Τουρκία: «Καρφί» Ιμάμογλου σε Ερντογάν-«Αν ταλαιπωρείς τον Κωνσταντινουπολίτη θα σε αγνοεί»

'Ενα καλύτερο αύριο υπόσχεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μήνυμα που έστειλε στον Τουρκικό λαό εν όψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα το 2023.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για απογείωση της χώρας μετά και τις εκλογές του 2023.

Ως παράδειγμα αυτού, έφερε τον πυρηνικό σταθμό Άκουγιου, μια επένδυση που ύψους 25 δις δολλαρίων με τον πρώτο αντιδραστήρα να λειτουργεεί την χρονιά των εκλογών. Θα αποτελέσει ένα από τα πολλά έργα που θα εγκαινιάσει ο Τούρκος Πρόεδρος εκείνη την χρονιά.

«Mην ξεχνάτε πως η υπόθεση αυτή δεν είναι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ούτε κάποιου κόμματος αλλά ούτε ενός στείρου υπολογισμού.  Το 2023 είναι το σύμβολο της απογείωσης  και πάλι της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους.Mε τη βοήθεια του Θεού την ερχόμενη Παρασκευή θα επισκεφθούμε τον πυρηνικό μας σταθμό. Θα δουμε τη φάση την οποία βρίσκεται. Και θα δοὐμε πως το 2023 θα αποκτήσει  η χώρα μας τον πυρηνικό  της σταθμό.», δήλωσε αναλυτικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Παράλληλα η πολιτική αντιπαράθεση του Ταγίπ Ερντογάν με τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο και δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση με τον τελευταίο να κατηγορεί τον τουρκο πρόεδρο πως ταλαιπωρεί τους πολίτες.

Ο ξεσηκωμός του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης σχετίζεται με την απόρριψη των επενδυτικών έργων από την πολιτεία, η οποία εδώ και ένα χρόνο προχωρά σε συνεχείς ακυρώσεις τους.

«Απευθύνομαι στα υπουργεία, απευθύνομαι στην προεδρία μην ταλαιπωρείτε τους Κωνσταντινουπολίτες. Αν ταλαιπωρείτε τον Κωνσταντινουπολίτη τότε αυτός δεν θα σας αναγνωρίζει και θα σε αγνοεί», δήλωσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου. 

Πηγή: skai.gr