Κλείσιμο

Τουρκία: Η Ακσενέρ παρομοίασε Ιμάμογλου με το Μωάμεθ τον Πορθητή επειδή… πήρε την Πόλη!

Με… τον Μωάμεθ τον Πορθητή παρομοίασε τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου η επικεφαλής του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης! 

Σύμφωνα με τον Ακσενέρ, ο Ιμάμογλου αξίζει τον «τίτλο» του νέου Μωάμεθ επειδή πήρε την Πόλη από τα χέρια του Ταγίπ Ερντογάν! Η δήλωση ότι «αλώθηκε» η Πόλη από τον Ιμάμογλου ενόχλησε ιδιαίτερα το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης κι Ανάπτυξης (ΑΚΡ). 

«O Mωάμεθ ο Πορθητής είχε πει είτε θα αλώσω την Πόλη είτε η Πόλη θα με αλώσει… Με δύο αποφασιστικούς ηγέτες αλώθηκε η Πόλη για το μέλλον μας. Αυτό που συνέβη τώρα είναι η άλωση που καθορίζει το μέλλον μας» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ακσενέρ σε συγκέντρωση παρουσία του δήμαρχου Κωνσταντινούπολης. 

Η Ακσενέρ στηρίζει τον Ιμάμογλου για την προεδρία, ωστόσο ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στηρίζει για την προεδρία το δήμαρχο Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς ή τον… εαυτό του, με αποτέλεσμα η αντιπολίτευση να εμφανίζεται διασπασμένη κάτι που είναι προς όφελος του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές. 

Πηγή: skai.gr