Τουρκία: Ασέβεια και έγκλημα η κίνηση Ιμάμογλου -Αντιπολίτευση: Ηλίθια η κίνηση της κυβέρνησης

Σε μεγάλο πολιτικό θέμα έχει εξελιχθεί ο τρόπος που περπάτησε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου κατά την επίσκεψή του στον τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή.

Ο εισαγγελέας και το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας χαρακτήρισαν το περιστατικό ως ασέβεια και έγκλημα. Ωστόσο, το υπουργείο είπε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουν το θέμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Σοϊλού είπε: «Ένας πολίτης θεώρησε πως αυτό που έκανε ο δήμαρχος είναι ασέβεια προς τον Μωάμεθ τον Πορθητή. Να σας πω κάτι.  Κι εγώ  όταν είδα αυτές τις εικόνες θεώρησα την κίνηση αυτή ως ασέβεια.
- Είναι έγκλημα;
-Θα σας εξηγήσω.  Για μένα είναι. Όμως μια τέτοια εικόνα δεν μπορεί να υπάρχει είναι απαράδεκτο.»

Η τουρκική αντιπολίτευση, από την άλλη, χαρακτήρισε ηλίθια την κίνηση της κυβέρνησης. Η πρόεδρος του Καλού Κόμματος Μεράλ Ασκενέρ τόνισε: «Έχουν αλλεργία στον Ιμάμογλου. Όμως εγώ θα περίμενα πιο έξυπνες προσπάθειες εναντίον του. Προσπαθώ να επιλέξω τις λέξεις που θα πω, αλλά αυτό που έκαναν είναι εντελώς ηλίθιο!»

Παράλληλα, η Μεράλ Μπεστάς αντιπρόεδρος HDP είπε: «Nα πω πως είναι τραγικό; Αστείο. Δεν έχει καμία λογική. Θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί. Είναι δυνατόν να θεωρηθεί έγκλημα το να κρατάς το χέρι σου πίσω ή έτσι.»

Πηγή: skai.gr