Τουρκία: Αποχώρησε η Ακσενέρ από την συμμαχία των έξι - Διαφωνεί με την υποψηφιότητα Κιλιτσντάρογλου

Η Ακσενέρ δήλωσε ότι «δεν θα είμαστε ούτε στο τραπέζι του τζόγου, ούτε στο τραπέζι του συμβολαιογράφου για να εγκρίνουμε την υποψηφιότητα του»

Η Μεράλ Ακσενέρ, η αρχηγός του Καλού Κόμματος στην Τουρκία αποχώρησε από το τραπέζι των έξι, με αποτέλεσμα η συμμαχία των έξι της αντιπολίτευσης να διαλυθεί.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, υπήρχαν από το βράδυ της Πέμπτης τριγμοί. Σήμερα ωστόσο η Μεράλ Ακσενέρ, ανακοίνωσε ότι δεν συμμετέχει πια στα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς διαφωνεί με την υποψηφιότητα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. 

Όπως επισήμανε η Ακσενέρ «δεν θα είμαστε ούτε στο τραπέζι του τζόγου, ούτε στο τραπέζι του συμβολαιογράφου για να εγκρίνουμε την υποψηφιότητα του». Παράλληλα, κάλεσε τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και τον δήμαρχο της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβά στο καθήκον, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την προτίμησή της στους δύο δημάρχους.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η ανακοίνωση της Δευτέρας  για το ποιος θα είναι ο αντίπαλος του Ερντογάν είτε θα αναβληθεί, ή δε θα γίνει ποτέ ή θα υπάρχουν τρεις υποψήφιοι, ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και οι δήμαρχοι που θα στηρίζονται από την Ακσενέρ. 
 

Πηγή: skai.gr