Τουρκία: Αναστάτωση για τα ταξίδια Μητσοτάκη – «Φθόνος» και για Βαρθολομαίο 

Ενόχληση έως και αναστάτωση προκαλούν στην Τουρκία τα ταξίδια του Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Δένδια με την υπογραφή διμερών συμφωνιών, ενώ τουρκικά ΜΜΕ δεν μπόρεσαν να κρύψουν το φθόνο τους και για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ. 

Στην Τουρκία θεωρούν ως απειλή τις συμμαχίες που συνάπτει η χώρα μας, και επικαλούνται τη δήλωση του πρωθυπουργού στη Σαουδική Αραβία («δημιουργήσαμε ισχυρές συμμαχίες»). 

Όπως ισχυρίζεται η Γενί Σαφάκ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σαουδική Αραβία, «ο Μητσοτάκης που συναντήθηκε με το διάδοχο του θρόνου Σαλμάν έβαλε στόχο την Τουρκία».  

Από την πλευρά της η Τζουμχουριέτ σχολιάζει την Τετάρτη ότι «ενώ ο Βαρθολομαίος συναντήθηκε με όλους (Μπάιντεν, Μπλίνκεν, Πελόζι) η συνάντηση Ερντογάν με Μπάιντεν ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει». 

«Στην Ανατολική Μεσόγειο τα νερά δεν ηρεμούν» υποστηρίζει με τη σειρά της η Χουριέτ όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, με υπαίτιο γι’ αυτό βέβαια την… Ελλάδα. Λόγος που «τα νερά δεν ηρεμούν» είναι οι ελληνικές ασκήσεις, με πιο πρόσφατες τις ασκήσεις Ελλάδας – Αιγύπτου νοτιοδυτικά της Κρήτης. 

Πηγή: skai.gr