Τουρκία: Ακυρώθηκε λόγω αντιδράσεων εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας»

Ακυρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας» στην Τουρκία, λόγω των έντονων αντιδράσεων στη χὠρα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, στην εκδήλωση την οποία διοργάνωναν τα πανεπιστήμια της Άγκυρας, της Κωνσταντινούπολης και της Θράκης με την συμπαράσταση της πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα, θα γινόταν αναφορά στον Γιώργο Σεφέρη.

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι όμως το πανεπιστήμιο της Άγκυρας με ανακοίνωση του ανακοίνωσε την ακύρωση της.

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις στο twitter και σε διάφορα τουρκικά μέσα ενημέρωσης όπως η Yeni Akit και η Dirilis Postasi που ανέφεραν πως «την ώρα που οι Έλληνες καταπιέζουν τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και προσπαθούν να τους εξαφανίσουν, κάποιοι διοργανώνουν “Ημέρες Ελληνικής Γλώσσας”».

To Πανεπιστήμιο της Άγκυρας με ανακοίνωση του αναφέρει πως «η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας που είχε προγραμματστεί στα πλαίσια επιστημονικής δραστηριότητας, ακυρώθηκε επειδή δημιουργήθηκε μια λανθασμένη εντύπωση στον σκοπό της». 

Πηγή: skai.gr