Aναφορές για αγορά δεύτερης συστοιχίας S-400 από τη Ρωσία- Η Άγκυρα υποβαθμίζει το θέμα

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε νωρίτερα όταν και η Μόσχα ανακοίνωσε πως υπάρχει κινητικότητα από την Άγκυρα όσον αφορά τους s400 καθώς ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης σημείωσε κάθετη πτώση κατά 2,5 %.

Μεγαλύτερη αναταραχή στην Τουρκία απ΄ ό, τι στη Δύση, φαίνεται πως προκάλεσε η είδηση για την προμήθεια της δεύτερης συστοιχίας s400 με τις πρώτες παρενέργειες να εκδηλώνονται ήδη στο τουρκικό Χρηματιστήριο.

Συγκεκριμένα, μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε νωρίτερα όταν και η Μόσχα ανακοίνωσε πως υπάρχει κινητικότητα από την Άγκυρα όσον αφορά τους s400 καθώς ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης σημείωσε πτώση κατά 2,5 %.

Η εικόνα αυτή διατηρήθηκε για αρκετή ώρα μέχρις ότου υπήρξε η ανακοίνωση Τούρκου Αξιωματούχου από το Υπουργείο Άμυνας και την τουρκική αμυντική βιομηχανία, σύμφωνα με την οποία διαψεύδεται η ύπαρξη δεύτερης υπογραφής σύμβασης αφήνεται εντούτοις ανοικτό ένα πολύ μεγάλο ενδεχόμενο για αυτήν καθώς τονίζεται πως οι διαπραγματεύσεις με την Ρωσία, όσον αφορά την υπαρκτή σύμβαση, συνεχίζονται.

Σε κάθε περίπτωση, γίνεται αντιληπτό πως η Τουρκία μετέρχεται κατ’ ουσίαν την προοπτική αγοράς δεύτερης συστοιχίας ως «μοχλό πίεσης» για αναβάθμιση των F-16 από την Αμερική.

Πηγή: skai.gr