Κλείσιμο

Τον ανήξερο κάνει τώρα ο Τραμπ για την αύξηση των κλήσεων για απολυμαντικά - Τι είπε

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Δευτέρα ότι “δεν μπορεί να φανταστεί για ποιο λόγο” έχουν αυξηθεί οι τηλεφωνικές κλήσεις προς γραμμές βοήθειας σχετικά με ερωτήσεις για τα απολυμαντικά αφού ο ίδιος αναφέρθηκε σε ενέσεις με αυτά προκειμένου να καταπολεμηθεί ο κορονοϊός.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος για την covid-19 ένας δημοσιογράφος επεσήμανε ότι η γραμμή βοήθειας στο Μέριλαντ έχει λάβει εκατοντάδες κλήσεις τις τελευταίες ημέρες από ανθρώπους που ζητούν πληροφορίες για τα απολυμαντικά μετά τα σχόλιά του.

“Δεν μπορώ να φανταστώ για ποιο λόγο”, απάντησε ο Τραμπ. “Δεν μπορώ να το φανταστώ”.

Όταν στη συνέχεια τον ρώτησαν αν πιστεύει ότι ευθύνεται για την αύξηση των κλήσεων, είπε: “Όχι”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ δήλωσε τα εξής: “Βλέπω πως το απολυμαντικό τον σκοτώνει (τον κορονοϊό) σ' ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Υπάρχει άραγε ένα μέσο να κάνουμε κάτι τέτοιο με μια ένεση στο εσωτερικό ή σαν έναν καθαρισμό;”, δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο την Πέμπτη στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την πανδημία.

Την επομένη, και μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε από επιστήμονες, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στους δημοσιογράφους: “Έκανα μια ειρωνική ερώτηση προς δημοσιογράφους σαν κι εσάς απλώς για να δω τι θα συμβεί”.

Οι κυβερνήτες των πολιτειών Μίσιγκαν και Μέριλαντ κατηγόρησαν την Κυριακή τον πρόεδρο για την αύξηση που παρουσιάζουν αυτού του είδους τα τηλεφωνημάτα.

Το γραφείο του κυβερνήτη του Μέριλαντ ανακοίνωσε ότι έχει εκδώσει προειδοποίηση σε όλη την πολιτεία κατά των ενέσεων με απολυμαντικά μετά τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου.

Από την πλευρά της η Reckitt Benckiser, κατασκευάστρια των προϊόντων Lysol and Dettol, αναγκάσθηκε να ανακοινώσει ότι τα απολυμαντικά δεν "χορηγούνται" στους ανθρώπους.

"Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εισάγονται απολυμαντικά προϊόντα στο ανθρώπινο σώμα (μέσω ένεσης, κατάποσης ή οποιασδήποτε άλλης οδού)", ανακοίνωσε η εταιρεία δια παν ενδεχόμενο.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,