Το βιολί του ο Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε "ιμπεριαλιστικό επεκτατισμό" στην Ανατολική Μεσόγειο

Επίδειξη αδιαλλαξίας από τον Ταγίπ Ερντογάν λίγες μόνο ώρες από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, και λίγες μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. 

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τον ιμπεριαλιστικό επεκτατισμό στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε προκλητικά τη Δευτέρα ο τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή. 


Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσεν ότι τυχόν σχέδια, χάρτες που αποκλείουν την Τουρκία από τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο είναι «απαράδεκτα». 

«Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε απειλές και εκβιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο… Η Τουρκία δεν θα δεχτεί σχέδια και χάρτες που στοχεύουν να περιορίσουν τη χώρα στις ακτές της στα ανοικτά της Αττάλειας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε διαδικτυακή ομιλία στο Πανεπιστήμιο Ακντενίζ.

Υπενθυμίζοντας την πρότασή του για τη διεξαγωγή διεθνούς συνεδρίου για την Ανατολική Μεσόγειο, ο Ερντογάν είπε ότι τα σχετικά ζητήματα θα επιλυθούν μόνο με τη συγκέντρωση «όλων των «παραγόντων της περιοχής γύρω από το ίδιο τραπέζι. 

«Η χώρα μας ποτέ δεν ήταν στο πλευρό της έντασης στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά μάλλον με την ειρήνη, τη συνεργασία, τη δικαιοσύνη και την εδραίωση της δικαιοσύνης» ισχυρίστηκε δε. 

Πηγή: skai.gr