Παροχή στέγης, δουλειά και αποζημιώσεις σε όσους εκτοπίστηκαν από την χώρα λόγω πολέμου - Το σχέδιο της Ουκρανίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε το Σάββατο βοήθεια για τους Ουκρανούς που εκτοπίστηκαν από τη ρωσική εισβολή.

Μιλώντας σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο Ζελένσκι είπε ότι οι υπουργοί της χώρας αναπτύσσουν ένα πρόγραμμα για την υποστήριξη ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ή έχασαν τα σπίτια τους λόγω του πολέμου.

Το σχέδιο θα:

  • Βοηθήσει τους εκτοπισμένους να βρουν δουλειά σε μέρη που βρίσκονται αυτή τη στιγμή, «έτσι ώστε κάθε ένας από τους ανθρώπους μας, κάθε μία από τις οικογένειές μας να έχει τα θεμέλια για τη ζωή».
  • Παρέχει στέγη για τους εκτοπισμένους και οργάνωση προσπαθειών για την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων σπιτιών μόλις τελειώσει ο πόλεμος.
  • Παρέχει υποστήριξη σε οικογένειες που στεγάζουν άτομα που εγκατέλειψαν τα κατεχόμενα εδάφη ή περιοχές όπου οι μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη. «Τουλάχιστον, θα λάβουν αποζημίωση των εξόδων κοινής ωφέλειας που σχετίζονται με τη στέγαση των μετεγκατασταθέντων», είπε ο Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι έχει δημιουργηθεί ένα συντονιστικό κέντρο για τη διαχείριση των παραδόσεων ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία και ότι ο επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου έχει συμβουλευτεί τους πρεσβευτές για να αυξήσει αυτές τις παραδόσεις.

Πηγή: CNN