Το «ροζ» κατηγορητήριο κατά Τραμπ - Οι σχέσεις με την Στόρμι Ντάνιελς και το «κουνελάκι» του Playboy

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Ντόναλντ Τραμπ συνωμότησε για να υπονομεύσει τις προεδρικές εκλογές του 2016 προσπαθώντας να αποσιωπήσει πληροφορίες οι οποίες θα μπορούσαν να βλάψουν την υποψηφιότητά του με μία σειρά αμοιβών για την εξαγορά σιωπής

Της Αθηνάς Παπακώστα

Αθώος δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ και για τις 34 κακουργηματικές κατηγορίες οι οποίες του απαγγέλθηκαν για παραποίηση επαγγελματικών αρχείων με σκοπό όπως ισχυρίζονται οι εισαγγελείς συνομωσία για απόκρυψη πληροφοριών σηματοδοτώντας την πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που απαγγέλλονται κατηγορίες κατά ενός πρώην προέδρου για ποινική υπόθεση.   

Το κατηγορητήριο του Ντόναλντ Τραμπ αποσφραγίστηκε. Στον τέως Αμερικανό πρόεδρο απαγγέλθηκαν 34 κατηγορίες περί παραποίησης επαγγελματικών εγγράφων σε πρώτο βαθμό.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Ντόναλντ Τραμπ συνωμότησε για να υπονομεύσει τις προεδρικές εκλογές του 2016 προσπαθώντας να αποσιωπήσει πληροφορίες οι οποίες θα μπορούσαν να βλάψουν την υποψηφιότητά του με μία σειρά αμοιβών για την εξαγορά σιωπής.

Οι πληρωμές έγιναν σε δύο γυναίκες - συμπεριλαμβανομένης και της ηθοποιού ταινιών για ενηλίκους, Στόρμι Ντάνιελς- που ισχυρίστηκαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές μαζί του και σε έναν θυρωρό του Πύργου Τραμπ για μία ιστορία σύμφωνα με την οποία ο Τραμπ είχε αποκτήσει παιδί εκτός γάμου.

Και οι 34 κατηγορίες εναντίον του Τραμπ συνδέονται με μία σειρά επιταγών προς τον τότε δικηγόρο του, Μάικλ Κόεν προκειμένου να αποζημιωθεί για τον ρόλο του πληρώνοντας την Ντάνιελς. Αυτές οι πληρωμές πραγματοποιήθηκαν σε χρονικό διάστημα 12 μηνών και καταγράφηκαν σε διάφορα εσωτερικά έγγραφα ως πληρωμή για νομικές υπηρεσίες που παρασχέθηκαν σύμφωνα με μία ανύπαρκτη συμφωνία. Εννέα από τις μηνιαίες επιταγές καταβλήθηκαν από τους προσωπικούς λογαριασμούς του Τραμπ αλλά τα αρχεία τα οποία σχετίζονται με αυτές διατηρήθηκαν στο σύστημα δεδομένων του Οργανισμού Τραμπ.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η πρώτη πληρωμή έγινε το φθινόπωρο του 2015 όταν ένας πρώην θυρωρός στον Πύργο Τραμπ προσπαθούσε να πουλήσει μία ιστορία για ένα παιδί που ο τέως Αμερικανός πρόεδρος είχε εκτός γάμου. Ο Ντέιβιντ Πέκερ, Δ/ων Σύμβουλος της εταιρείας American Media Inc και Δ/ντης του ταμπλόιντ National Enquirer φέρεται να πλήρωσε τον θυρωρό με 30.000 δολάρια προκειμένου να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Η ιστορία του θυρωρού απεδείχθη ψευδής αλλά ο εξ απορρήτων δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ έδωσε οδηγία στον Πέκερ - που δρούσε ως τα μάτια και τα αυτιά της καμπάνιας Τραμπ για αρνητικές ιστορίες κατά του τότε υποψήφιου προέδρου – να μην τον αποδεσμεύσει από τη συμφωνία παρά μόνο μετά τις εκλογές.

Η έρευνα αφορά επίσης και στις παχυλές αμοιβές προς την Στόρμι Ντάνιελς (130.000 δολάρια) αλλά και προς ένα πρώην μοντέλο του Playboy το οποίο φέρεται να είναι η Κάρεν ΜακΝτούγκαλ (150.000 δολάρια). Και οι δύο γυναίκες ομολογούν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με τον παντρεμένο Ντόναλντ Τραμπ πολλά χρόνια προτού εκλεγεί 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.  Από την πλευρά του ο Τραμπ αρνείται ότι είχε σεξουαλικές επαφές μαζί τους και ότι προέβη σε κάποιο αδίκημα με τις πληρωμές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αφέθηκε χωρίς εγγύηση. Ο δικαστής δεν του απαγόρευσε να τοποθετείται δημοσίως αλλά τον προειδοποίησε ότι θα επανεξετάσει την απόφασή του σε περίπτωση που συνεχίσει την εμπρηστική του ρητορική.

Μπορεί στο δικαστήριο ο τέως Αμερικανός πρόεδρος να ήταν σοβαρός και συνεργάσιμος αλλά προτού εισέλθει σε αυτό ύψωσε τη γροθιά του σε συγκεντρωμένους υποστηρικτές του ενώ, νωρίτερα, ενόσω βρισκόταν καθοδόν είχε προλάβει να κάνει και μία ανάρτηση στο Κοινωνικό του Μέσο, Truth Social. Σε αυτό του το ποστ έγραφε ότι θα τον συλλάβουν και ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτό συμβαίνει στην Αμερική για να προσθέσει το σύνθημά του «Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά».

Φορούσε και πάλι το γνωστό του μπλε κοστούμι συνδυασμένο, επίσης, με μία κόκκινη γραβάτα. Έμοιαζε θυμωμένος. Αμέσως μετά την αναχώρηση του από το δικαστήριο στο Μανχάταν, πήγε απευθείας στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια και μετέβη στη Φλόριντα για να μιλήσει δημοσίως για την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του.  

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται θα επιστρέψει στο δικαστήριο τον Δεκέμβριο αλλά οι δικηγόροι του ζήτησαν να μην παρουσιαστεί αυτοπροσώπως εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας που απαιτούνται. Την ίδια στιγμή, έχει προγραμματιστεί δίκη τον Ιανουάριο του 2014, λίγες μόνο εβδομάδες πριν τις πρώτες ψηφοφορίες των προκριματικών των Ρεπουμπλικανών. 

Πηγή: skai.gr